Aceasta reteta are o textura moale si este plina de ciocolata. Nu are un gust acru, dar este racoritoare, perfecta pentru zile de vara.

Prajitura Cu Ciocolata Si Compot De Cirese
Timp total 1 oră și 25 minute

Ingrediente

  • 90ml ulei de floarea soarelui
  • 175g faina
  • 225g zahar pudra
  • 50g cacao
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 250ml apa calda
  • 1 lingura otet balsamic
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Pentru topping:
  • 300g compot de cirese
  • 1-2 lingurite de arorut
  • 125g mascarpone
  • 2 linguri lapte
  • 125ml smantana
  • 25g zahar pudra
  • 1/2 lingurita pasta de vanilie

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava de tort si se tapeteaza cu hartie de copt.

2. Se cern faina, zaharul, cacao, bicarbonatul si sarea intr-un bol mare. Se face o adancitura in centru si se adauga uleiul, apa calda, otet si esenta de vanilie, apoi se amesteca impreuna.

3. Se toarna aluatul in tava pregatita si se coace timp de 35-40 minute. Prajitura este gata atunci cand un bat introdus in centru iese curat. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava.

4. Intre timp, pentru topping, se pune compotul de cirese intr-o sita asezata peste un castron si se lasa sa se scurga. Se masoara sucul, apoi se toarna intr-o tigaie mica si se da in fiert. Se pune 1 lingurita de arorut la 125ml de suc, amestecand cu 1-2 lingurite apa rece. Se adauga in tigaie si se fierbe timp de 30 de secunde sau pana se ingroasa. Se toarna inapoi in castron si se lasa sa se raceasca, apoi se adauga ciresele.

5. Intr-un castron, se bate mascarpone pana se omogenizeaza. Daca este foarte rigid, se adauga laptele. Se toarna smantana intr-un alt bol, se adauga zahar pudra si vanilie, apoi se amesteca pana cand incepe sa se formeze varfuri moi. Se adauga mascarpone si se amesteca pana se intareste.

6. Pentru a servi, se scoate prajitura pe un platou. Se imprastie crema de mascarpone deasupra, apoi se toarna compotul de cirese. Se taie si se serveste.