Timp total 1 oră și 20 minute
Ingrediente
- 300g faina
- 400g de zahar brun
- 1 lingurita scortisoara
- 125g unt
- 600g cirese congelate fara samburi
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri cacao
- 1 ou
- 300ml smantana lichida
- 110g zahar pudra
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge si se tapeteaza cu hartie de copt o tava de tort.2. Se macina faina, zaharul brun, scortisoara si untul intr-un mixer pana cand amestecul se aseamana cu un pesmet. Se pune jumatate din compozitie in tava, presand usor. Se acopera cu jumatate din cantitatea de cirese congelate. Se pune deoparte.
3. Se adauga praful de copt si cacao in moxer si se amesteca. Apoi se adauga oul si smantanasi se amesteca din nou. Se intinde amestecul peste ciresele din tava de tort, apoi se coace timp de 1 ora sau pana cand un bat introdus in centrul prajiturii iese curat. Se acopera cu folie daca se rumeneste prea repede. Se lasa sa se raceasca in tava timp de 10 minute, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca complet.
4. Intre timp, pentru a face compotul de cirese, se amesteca zaharul pudra si 125 ml de apa intr-o cratita, la foc mic pana se dizolva zaharul. Se adauga restul de cirese congelate, apoi se fierbe timp de 5 minute, pana cand se ingroasa lichidul. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet.
5. Se pudreaza prajitura, apoi se feliaza si se serveste cu compot de cirese si smantana.