Deserturile ușoare și rapide, fără coacere, sunt o idee bună pentru orice ocazie. Se fac repede, nu necesită mult timp și multă răbdare și majoritatea rețetelor sunt ușoare. Îi puteți implica și pe copii în prepararea acestor deserturi care nu necesită coacere, pentru că vă pot da o mână de ajutor și se vor simți utili în procesul de pregătire a desertului. 

Astăzi vă propunem o rețetă simplă și delicioasă de prăjitură cu ciocolată și nuci, fără coacere. Puteți folosi orice fel de oleaginoase în loc de nuci, sau chiar amestec. Rezultatul va fi delicios și cu nuci de Macadamia, fistic sau migdale. 

Prăjitură cu ciocolată și nuci, fără coacere
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 220 g nuci
  • 180 g biscuiți digestivi
  • 60 g fructe uscate (stafide, merișoare etc)
  • 300 g ciocolată (poate fi amăruie)
  • 170 g unt
  • 60 g miere/ sirop de arțar/ agave etc

Mod de preparare

Prăjiți nucile într-o tigaie pe foc sau la cuptor, cât să le rumeniți și să devină crocante, apoi tocați-le mărunt. Puteți folosi alune de pădure, migdale etc sau amestec.

Mărunțiți biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie. Amestecați-i cu nucile tocate și cu fructele uscate.

Puneți un vas cu apă pe foc și un bol deasupra lui, fără ca acesta să atingă apa care fierbe. Topiți la bain marie untul și ciocolata, după care adăugați mierea sau siropul cu care veți îndulci prăjitura și omogenizați bine totul.

Turnați amestecul peste biscuiți, nuci și fructe și amestecați bine, cât să se formeze o pastă. Lucrați repede, cât ciocolata este caldă.

Transferați amestecul într-o tavă tapetată cu folie alimentară și acoperiți prăjitura. Dați la frigider pentru 2-3 ore înainte de a o servi.

Tăiați prăjitura felii după ce a stat suficient la frigider.

Poftă bună!