Rasfata-te cu acest preparat atunci cand iti bei cafeaua!
Timp total 2 ore
Ingrediente
- 400g lapte condensat
- 100g zahar brun
- 75g unt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 3 linguri sirop auriu
- 4 cani de fulgi de porumb
- 1 cana de nuca de cocos deshidratata
- 4 linguri de pudra de cacao
- 150 g zahar pudra
- 250g unt de cocos
Mod de preparare
1. Se unge o tava.2. Se pun laptele condensat, zaharul brun, untul, vanilia si siropul auriu intr-o cratita.
3. Se lasa pe foc, amestecand, la foc mediu timp de 5-6 minute, pana cand se formeaza un caramel de culoare aurie. Se raceste usor.
4. Se pun jumatate din fulgii de porumb, nuca de cocos, cacao si zahar pudra intr-un castron mare. Se topeste jumatate din untul de cocos intr-o tigaie la foc mic. Se toarna peste ingredientele uscate si se amesteca bine pentru a combina.
5. Se preseaza amestecul in tava, apoi se raceste timp de 10 minute. Se adauga amestecul de caramel deasupra, apoi raceste in frigider timp de 30 de minute.
6. Se amesteca restul de fulgi de porumb, cocos, cacao si zahar. Se topeste untul de cocos ramas si se amesteca. Se preseaza amestecul peste caramel. Se lasa la frigider timp de 1 ora.
7. Se taie si se serveste.