Atunci când vrei să gătești fără făină, deserturile sunt o adevărată provocare. Fie că vreți să evitați făina din motive ce țin de siluetă, fie din cauza unor intoleranțe alimentare, soluții există și sunt chiar mai bune decât rețetele cu făină clasică.

Vă întrebați cu ce puteți înlocui făina de grâu? Cu făină de migdale sau de orez, de exemplu. Și rețeta de prăjitură cu ciocolată pe care v-o propunem astăzi este una tot cu făină de migdale, delicioasă, aromată și ușor de preparat. 

Prăjitură de ciocolată cu făină de migdale
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 200 g ciocolată neagră
  • 200 g unt
  • 25 g cacao
  • 4 ouă
  • 330 g zahăr
  • 200 g făină de migdale

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Pregătiți o tavă cu latura de aproximativ 20 cm, pe care o tapetați cu hârtie de copt.

Puneți ciocolata, untul, cacaoa și 80 ml apă într-un vas pe foc. Amestecați până când ingredientele s-au topit și s-au omogenizat. Opriți focul și adăugați gălbenușurile de ou și făina de migdale și amestecați.

Într-un bol separat, bateți albușurile spumă. Adăugați treptat zahărul și încorporați-l. Turnați jumătate din spuma de albuș în amestecul de ciocolată și încorporați, amestecând de jos în sus, cu mișcări ample.

Procedați la fel și cu restul de spumă. Amestecați ușor, pentru a nu scădea în volum compoziția. Turnați totul în tavă și dați la cuptor pentru 40-45 de minute.

Serviți după ce s-a răcit.

Poftă bună!