Nimic nu e mai bun decât o prăjitură cu ciocolată, simplă și rapidă, pe care să o puteți face cu orice ocazie și cu ingredientele pe care le aveți la îndemână. Fie că vreți să preparați ceva bun pentru cei dragi sau că aveți musafiri care s-au anunțat pe ultima sută de metri, această prăjitură simplă și delicioasă vă va scoate din impas de fiecare dată.

Prăjitură de ciocolată cu glazură
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 250 g zahăr
  • 3 ouă
  • 250 g făină
  • 60 g cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • 300 ml lapte
  • Pentru glazură:
  • 100 g ciocolată
  • o lingură de unt

Mod de preparare

Într-un bol, mixați untul la temperatura camerei cu zahărul, până când obțineți o cremă cu aspect omogen și pufos. Adăugați ouăle, unul câte unul, mixând bine după fiecare.

Separat, amestecați ingredientele uscate: făina, cacaoa, praful de copt și un praf de sare. Adăugați ingredientele uscate alternativ cu laptele în crema făcută mai devreme, mixând încontinuu.

Când ați terminat de încorporat laptele și ingredientele uscate, turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute.

Cât timp prăjitura se răcește, pregătiți glazura. Topiți ciocolata la microunde sau la bain marie. Adăugați o lingură de unt și amestecați bine, pentru ca untul și ciocolata să se combine.

Turnați glazura după ce prăjitura s-a răcit. Lăsați prăjitura să stea cel puțin o oră înainte de a o tăia.

Poftă bună!