Copiii vor iubi aceasta prajitura magica de ciocolata care are un blat dens, un mijloc pufos si un strat crocant.

Prajitura Magica Cu Ciocolata
Timp total 1 oră și 5 minute

Ingrediente

  • 4 oua, separate
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 3/4 cana zahar pudra
  • 125g unt, topit si racit
  • 3/4 cana faina
  • 1/4 cana pudra de cacao
  • 3/4 cana lapte
  • un varf de cutit de bitrartat de potasiu
  • 1 cana smantana

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 170C. Se unge o tava.

2. Cu ajutorul unui mixer electric, se bate galbenusul de ou, vanilie si zahar impreuna timp de 5 minute sau pana se ingroasa. Treptat, se adauga untul topit si se amesteca. Se adauga faina si cacao, in ploaie si se amesteca bine. Treptat, se adauga laptele.

3. Cu ajutorul unui mixer electric si un castron curat, se bate albusul de ou si bitartrat de potasiu pana cand se formeaza varfuri rigide. Se incorporeaza 1/2 din amestecul alb de ou in amestecul de ciocolata. Se adauga si restul de amestec de ou.

4. Se toarna amestecul in tava pregatita. Se da la cuptor timp de 40-45 de minute sau pana cand marginile sunt intarite, dar amestecul este usor instabil in centru. Se raceste timp de 30 de minute. Se baga la frigider pentru cel putin 2 ore sau. Se serveste cu frisca.