Abracadabra! Transforma un aluat simplu intr-o prajitura senzationala cu trei straturi uimitoare.

Prajitura Magica Cu Lamaie
Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

  • 4 oua, separate
  • 210g zahar pudra
  • 2 lingurite coaja de lamaie, rasa fin
  • 2 linguri de suc proaspat de lamaie
  • 100g faina
  • 120g unt, topit
  • 600ml lapte, usor incalzit
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 125g zmeura proaspata
  • smantana

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt, inclusiv pe margini.

2. Cu ajutorul unui mixer, se bat galbenusurile de ou si zahar pudra intr-un castron mare, pana cand compozitia se ingroasa si devine palida. Se adauga coaja si sucul de lamaie si se amesteca.

3. Se adauga faina si se amesteca. Se adauga untul si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga treptat laptele, amestecand constant.

4. Folosind un mixer, se bat albusurile de ou pana cand se formeaza varfuri rigide. Se adauga zahar pudra si se amesteca.

5. Se adauga o treime din albus in amestecul de faina si se amesteca. Se repeta cu restul de albus. Se toarna in tava pregatita. Se presara cu zmeura.

6. Se da la cuptor timp de 1 ora. Se lasa sa se raceasca complet in tava. Se taie cu atentie in felii si se pudreaza cu zahar. Se serveste cu smantana si zmeura.