Prăjitura cu vanilie ”magică” este un desert simplu și rapid, care se prepară numaidecât și care combină două texturi diferite, fără să fie nevoie să depuneți prea mare efort. 

Partea de sus este crocantă și rumenită, în timp ce partea de jos este cremoasă și aerată. În mod normal, pentru o prăjitură cu o parte de blat și una de cremă, este nevoie de ceva răbdare și timp, dar nu este și cazul acestei prăjituri. Tocmai de aceea, cel care a făcut celebră rețeta a denumit-o magică.

Prăjitură MAGICĂ cu vanilie
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 2 lingurițe apă rece
  • 8 lingurițe unt
  • 200 g făină
  • 1 praf de sare
  • 500 ml lapte
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • zahăr pudră (opțional)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Puneți într-un bol gălbenușurile, apa rece și zahărul și bateți cu mixerul până când amestecul se deschide la culoare. Adăugați untul topit și continuați să mixați.

Încorporați treptat făina, după care laptele și vanilia, mixând încontinuu. Separat, bateți albușurile spumă, cu un praf de sare. Amestecați spuma de albuș cu restul de ingrediente, cu ajutorul unui tel. Compoziția va fi destul de lichidă, dar tocmai acesta este secretul prăjiturii: ea va forma o crustă la suprafață și va rămâne cremoasă în interior.

Turnați compoziția într-o tavă pentru cuptor și coaceți pentru 50-55 de minute. Lăsați să se răcească și pudrați cu zahăr.

Poftă bună!