Atunci când ai poftă de ceva bun și rapid, pastele sunt o idee excelentă. Iar dacă le combini cu piept de pui și parmezan, ai un fel de mâncare delicios, gata în mai puțin de 30 de minute și pentru care nu trebuie să murdărești multe vase. 

Astăzi vă propunem o rețetă de pui Alfredo, adică paste cu pui și sos alb. Se fac ușor și, cu o pungă de paste, un piept de pui, smântână și parmezan, obțineți o cină pentru toată familia. Dacă gătiți pentru două porții, înjumătățiți cantitățile din rețetă.

Puteți folosi orice fel de paste vă plac, dar rețeta originală este cu fettuccine. Le puteți înlocui foarte bine cu penne sau cu tagliatele, în cazul în care nu aveți. 

Pui Alfredo - paste cu piept de pui și parmezan
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 400 g piept de pui
  • 400 ml smântână lichidă
  • 400 g paste (fettucine)
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 100 g unt
  • 250 g parmezan ras
  • 1/2 linguriță nucșoară

Mod de preparare

Puneți apă cu sare la fiert și, când dă în clocot, adăugați pastele și fierbeți conform instrucțiunilor de pe pachet.

Tăiați pieptul de pui fâșii subțiri și condimentați cu sare și piper. Puneți o tigaie pe foc și adăugați puțin unt. Puneți fâșiile de piept de pui și prăjiți câteva minute. Aveți grijă să le întoarceți și pe cealaltă parte, pentru a se găti uniform.

Când pieptul de pui s-a rumenit, transferați-l pe o farfurie. Adăugați restul de unt, nucșoara și smântâna lichidă în tigaie și fierbeți 2-3 minute. Adăugați parmezanul ras și amestecați. Asezonați cu sare și piper, puneți înapoi pieptul de pui și puneți și pastele scurse de apă.

Amestecați bine și mai fierbeți 1-2 minute, pentru ca aromele să se combine. Serviți cu piper proaspăt măcinat și cu busuioc proaspăt.

Poftă bună!