Atunci când auzi de un preparat inspirat din bucătăria franceză, te gândești la ceva foarte complex, nu-i așa? Ei bine, nu este deloc cazul acestei rețete de quiche lorraine. Dimpotrivă, este un preparat foarte simplu, pe care îl puteți face ca mic dejun sau brunch, pentru toată familia.
Quiche lorraine nu este altceva decât omletă cu bacon și cașcaval, cu bază de aluat de tartă, rumenită în cuptor. Nu este greu de făcut, dar necesită ceva răbdare, pentru că aluatul trebuie să stea odată singur la cuptor, și apoi împreună cu ouăle.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 400 g aluat pentru tartă
- 200 g bacon
- 85 g cașcaval (cheddar)
- 3 ouă
- 275 ml smântână lichidă
- sare
- piper
- nucșoară
Mod de preparare
Pudrați cu făină suprafața de lucru și întindeți aluatul cu un sucitor. Transferați aluatul într-o tavă pentru tartă și asigurați-vă că acoperă și marginile tăvii. Tăiați excesul de aluat care iese în exterior.Dați tava în cuptorul preîncălzit, la 170 de grade, pentru 15-20 de minute sau până când s-a rumenit pe margini.
Tăiați baconul cubulețe și puneți-l într-o tigaie pe foc. Când s-a rumenit, scurgeți excesul de ulei și puneți baconul peste aluat. Bateți ouăle cu un praf de sare, piper și puțină nucșoară. Turnați smântâna lichidă și omogenizați.
Turnați amestecul de ouă peste aluat și bacon. La final, tăiați cașcavalul cubulețe mici și presărați peste ouă. Dați tava la cuptor pentru 30-35 de minute, sau până când ouăle s-au coagulat.
Lăsați câteva minute să se răcească, după care serviți cu legume proaspete.
Poftă bună!