Rigatoni Cu Vin Alb Si Anghinare
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 400g rigatoni
  • 120g mazare congelata
  • 300g borcan anghinare, scursa (se pastreaza 2 linguri de ulei)
  • 1 ceapa, fin tocata
  • 1 catel de usturoi, tocat marunt
  • 1 lamaie - coaja si sucul
  • 250 ml vin alb sec
  • 2 linguri capere,scurse
  • 2 linguri patrunjel
  • 2 linguri busuioc
  • 80g parmezan ras

Mod de preparare

1. Se gatesc pastele conform instructiunilor de pe pachete, adaugand mazarea pentru ultimele 2 minute ale timpului de gatit. Se scurg. Se opresc 250 ml de apa.

2. Intre timp, se pun cele 2 linguri din uleiul din anghinare intr-o tigaie, la foc mediu si calesc ceapa si usturoiul timp de 2 minute sau pana se inmoaie. Se pun deoparte 8 sferturi de anghinare, apoi se adauga restul la tigaie cu coaja de lamaie si sucul, vinul si caperele. Se fierb la foc mic timp de 2 minute sau pana cand lichidul se evapora.

3. Se transfera amestecul de anghinare intr-un blender si se amesteca pana cand devine o pasta groasa. Se amesteca cu pastele si ierburile tocate, adaugand o cantitate suficienta de apa. Se adauga jumatate din parmezan si se asezoneaza.

4. Se imparte intre 4 boluri, se acopera cu anghinare rezervate si se stropesc cu orice uleiul ramas. Se serveste cu restul de parmezan ras.