Timp total 20 minute
Ingrediente
- 250g bacon, felii
- 3 catei de usturoi, tocati fin
- 1 lingurita fulgi de chilli
- 2 linguri de frunze de rozmarin tocat fin
- 250g rosii cherry
- 1 legatura praz, taiat in 4cm lungime
- 250 ml vin alb
- 400g rigatoni
- 25g unt
- parmezan ras
Mod de preparare
1. Se pune baconul intr-o tigaie, apoi se pune la foc mediu. Odata ce baconul incepe sa sfaraie si se fierbe, amestecand, timp de 4-5 minute, pana cand devine crocant.2. Se adauga usturoiul, ardeiul iute si rozmarinul, se fierb, amestecand, timp de 1-2 minute. Se adauga rosiie si prazul, si se fierb, amestecand, timp de inca 1 minut. Se adauga vinul si se aduce la un foc mic.
3. Se fierbe timp de 2 minute. Intre timp, se gatesc pastele intr-o oala de apa clocotita cu sare, conform instructiunilor de pachet.
4. Se scurg, oprind 250 ml de lichid in care au fost fierte pastele. Se adauga pastele la o tigaie cu unt si lichid pus deoparte si se amesteca pentru a combina. Se servesc cu parmezan ras.