Roșiile uscate sunt delicioase, aromate și pot fi incluse într-o mulțime de rețete. În plus, se pregătesc ușor și se pătrează foarte bine pe tot parcursul anului, la borcan. 

Fructele și legumele deshidratete au o aromă mult mai puternică și sunt mult mai rezistente, putând fi păstrate sau conservate timp îndelungat. Astăzi vă propunem o metodă de uscare și păstrare a roșiilor deshidratate, simplă și cu rezultate optime. 

Roșii deshidratate la borcan
Timp total 4 ore

Ingrediente

  • roșii Roma sau cherry
  • busuioc
  • oregano
  • cimbru
  • rozmarin
  • ulei de masline
  • chilli
  • capere
  • usturoi
  • piper boabe

Mod de preparare

Roșiile pot fi deshidratate folosind un deshidrator, pe care îl găsiți în magazine, sau metoda clasică, folosind cuptorul. Dacă deshidratați roșiile folosind un aparat, veți găsi toate instrucțiunile necesare în cartea cu care vine aparatul.

Pentru a deshidrata roșiile la coptor, spălați roșiile și tăiați-le în jumătăți sau sferturi, în funcție de cât de mari sunt. Dacă sunt roșii cherry, le puteți lăsa întregi.

Puneți roșiile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor, la 90-100 de grade, cu ventilație, pentru 3-4 ore. Dacă roșiile încă nu s-au uscat, mai puteți prelungi timpul.

Pentru a păstra roșiile deshidratate, cea mai simplă metodă este să le puneți la borcan, cu sare, condimente și ierburi aromatice care vă plac și să turnați ulei de măsline peste ele. Roșiile se păstrează foarte bine chiar și mai mult de un an.