Aceste rulade cu pesto, mascarpone si rosii sunt rapide si usor de facut, mai ales ca pot deveni gustarile perfecte pentru o petrecere.

Rulada Cu Pesto, Mascarpone Si Rosii
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 25g seminte de pin
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 50g frunze proaspete de busuioc
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 25g parmezan, ras
  • 375g foietaj
  • 125g mascarpone
  • 100g rosii uscate, tocate

Mod de preparare

1. Se pun semintele de pin intr-un blender, alaturi de usturoi, frunze de busuioc si ulei. Se paseaza pana se formeaza un pesto dur. Se condimenteaza cu piper negru proaspat măcinat, se adauga parmezanul si se amesteca. Se pune deoparte.

2. Se raspandeste aluatul uniform cu mascarpone. Se adauga rosiile uscate si se imprastie uniform cu pesto. Se ruleaza. Se ingheata timp de 30 de minute.

3. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se pune rulada intr-o tava tapetata cu hartie de copt, acoperita cu folie - aceasta va impiedica rosiile uscate sa se inegreasca. Se coace timp de 15 minute, apoi se scoate folia si se coace timp de 3-5 minute.

4. Se taie pe un platou si se servesc calde sau la temperatura camerei.