Un desert racoritor este binevenit dupa un pranz satios, iar aceasta reteta este fix ce iti trebuie!
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 1 litru inghetata de vanilie
- 4 oua
- 100g zahar pudra
- 75g faina
- 30g cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 200g gem de cirese
- 50g ciocolata neagra, topita
Mod de preparare
1. Se scoate inghetata din congelator si se lasa sa se inmoaie timp de 10 minute, pana cand poate fi intinsa, dar inca este destul de ferma. Se toarna pe o foaie de copt, in linie, apoi, folosind hartia se formeaza un rulou de aproximativ 32cm lungime. Se impatureste strans in hartia de copt si se pune la congelator.2. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.
3. Se pun ouale si zaharul intr-un castron si se amesteca cu un mixer timp de 4-5 minute pana se ingroasa. Se cern faina, cacao, praf de copt si un praf de sare peste amestec, apoi, folosind o lingura de metal, se incorporeaza. Se toarna aluatul in tava, netezind partea de sus, apoi se coace timp de 10-15 minute. Se lasa sa se raceasca in tava timp de 5 minute, apoi se intoarce pe o foaie de copt usor pudrata cu zahar si se lasa sa se raceasca.
4. Cand s-a racit, Se raspandeste gemul de cirese peste tot blatul, apoi se scoate inghetata si se pune peste blat, la aproximativ 2cm de la margine. Folosind hartie de copt, se ruleaza blatul complet. Se imp[atureste bine in hartia de copt, apoi se baga din nou la congelator. Se lasa timp de 2 ore.
5. Se scoate din congelator cu 10-15 minute inainte de servire. Se scoate din hartia de copt, apoi se cerne ciocolata topita peste. Se transfera pe un platou, se feliaza si se serveste.