Trei straturi de blat pufos de ciocolata, cu crema de vanilie, cirese si ciocolata. Cum ai putea sa refuzi un astfel de deliciu?
Timp total 1 oră și 10 minute
Ingrediente
- Pentru blat:
- 225g ciocolata neagra
- 225g unt
- 1 lingura rasa cafea instant
- 175g faina
- 25g cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 200g zahar
- 200g zahar brun
- 4 oua
- 75ml lapte
- Pentru crema:
- 250g unt
- 500g zahar
- 1 lingurita extract de vanilie
- 2-5 linguri smantana
- lichior de cirese
- gem de cirese
- cirese
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 160C si se ung 3 tavi de tort, apoi se tapeteaza cu hartie de copt.2. Intr-un castron termorezistent, se topesc ciocolata neagra si untul. Se adauga granulele de cafea in 125ml apa fiarta si se amesteca - se adauga cafeaua in amestecul de ciocolata si se omogenizeaza bine.
3. Intr-un castron separat, se adauga faina, cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu, zaharul si zaharul brun si se amesteca bine.
4. Se freaca oualele cu untul, se adauga amestecul de ciocolata si amestecul de oua in ingredientele uscate si se omogenizeaza - ar trebui sa fie gros, dar sa curga.
5. Se toarna amestecul in cele trei tavi si se coace in cuptor timp de 25-30 minute. Odata copt, se toarna doua linguri de lichior de cirese pe fiecare blat. Se lasa timp de 10-15 minute sa se raceasca in tavi si apoi se rastoarna si se lasa sa se raceasca complet.
6. Pentru glazura, se bate untul pana cand este foarte neted. Se adauga treptat zaharul si esenta de vanilie, apoi se incorporeaza cate o lingura de smantana pana se obtine consistenta dorita.
7. Se raspandeste gem de cirese pe fiecare blat. Se adauga crema pe un blat, apoi se acopera cu al doilea blat si se repeta, terminand cu un start de crema.
8. Se decoreaza cu cirese proaspete si ciocolata neagra rasa.