O baza de fursecuri de ciocolata, crema cu branza bogata in cafea si un topping de ciocolata neagra, toate intr-un singur desert? Da, in acest desert.
Timp total 2 ore și 10 minute
Ingrediente
- 50g unt, topit
- 175g fursecuri de ciocolata, zdrobite
- 250g crema de branza
- 250g mascarpone
- 100g zahar pudra
- 150ml smantana
- 1 lingurita pasta de vanilie sau esenta
- 1 lingura faina
- 2 oua plus 1 galbenus
- 1 lingurita cafea instant
- 2 lingurite esenta de cafea
- Pentru topping de ciocolata:
- 15g unt
- 1 lingura smantana
- 50g zahar
- 150g ciocolata neagra, fin tocata
- 1 lingurita esenta de cafea
- cacao
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 150C. Se unge o tava de tort.2. Se pun fursecurile zdrobite intr-un castron si se adauga unt topit. Se amesteca. Se preseaza amestecul in tava. Se lasa sa se intareasca in frigider timp de 15 minute.
3. Se pun crema de branza, mascarpone, zahar pudra, smantana, vanilie si faina intr-un castron mare si se bate pana se omogenizeaza. Se adauga ouale si galbenusul de ou. Se dizolva cafeaua instant in 2 lingurite de apa fierbinte, apoi se adauga in amestec cu 2 lingurite de esenta de cafea.
4. Se pune amestecul peste baza, apoi se coace timp de 90 de minute. Se raceste complet in tava, apoi se lasa sa se intareasca in frigider timp de cel putin 2 ore.
5. Pentru topping, se pun untul, smantana si zaharul intr-o cratita mica si se incalzeste usor pana se topeste. Se adauga ciocolata si 1 lingurita de esenta de cafea si se incalzeste usor timp de inca 2 minute, amestecand continuu. Se ia de pe foc, apoi se amesteca bine. Se raceste timp de cateva minute, apoi se toarna toppingul peste prajitura. Se pune in frigider pentru a se intari.
6. Se pudreaza cu cacao si se serveste.