Salata Nicoise Cu Sfecla
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 1 kg sfecle mici
  • 80 ml ulei de masline
  • 1 lingurita otet
  • 2 lingurite mustar
  • 1 lingura capere
  • 1/2 legatura ceapa verde, tocata
  • 1/2 legatura tarhon, tocat
  • 150g fasole verde, curatata, fiarta
  • 12 oua de prepelita
  • 250g rosii cherry, taiate pe jumatate
  • 2 salate mici
  • 4 ansoa in ulei, scursa

Mod de preparare

1. Se pun 2 sfecle mici deoparte.

2. Se pune o cratita mare cu apa la fiert, la foc mare. Se adauga sfecla ramasa si se fierbe timp de 12 minute sau pana cand este frageda atunci cand este strapunsa cu un cutit ascutit. Se scurge si se pune deoparte sa se raceasca usor.

3. Cu ajutorul unor manusi, se cojesc cu atentie pieile de pe sfecla si se arunca. Se taie sfeclele mari in jumatate.

4. Intre timp, pentru a face dressing-ul, se amesteca uleiul, otetul, mustarul si caperele intr-un castron mic. Se asezoneaza. Se transfera sfecla fierta intr-un castron, alaturi de ierburi si fasole.

5. Se pune jumatate din sos si se amesteca. Se pune deoparte. Se pune o cratita cu apa, la foc mare. Se adauga ouale si se fierb.

6. Se scurg si se trec pe sub un jet de apa rece, apoi se cojesc. Se combina sfecla rosie fiarta cu cea cruda, rosii, salata, ansoa, si dressing-ul intr-un castron de servire.

7. Se taie ouale pe jumatate si se adauga. Se serveste.