Rețetele de murături și conserve sunt vedeta toamnei, așa că întotdeauna este bine-venită o idee pentru iarnă. Astăzi vă propunem o rețetă de ardei picant, la borcan, care se va potrivi perfect alături de orice mâncare, la iarnă.
Aroma de ardei iute se combină perfect cu cea de usturoi și cu oțetul, astfel că veți obține o salată picantă care va arăta excelent pe rafturile din cămară, ca să nu mai vorbim de gustul deosebit!
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 1/2 kg ardei kapia sau gogoșar
- 1 morcov
- 1 ceapă
- ardei iute
- 2-3 căței de usturoi
- 1 rădăcină hrean
- 50 ml oțet
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță zahăr
Mod de preparare
Spălați și curățați ardeii de cotoare și de semințe. Tăiați ardeii fâșii potrivite. Tăiați ceapa și morcovul rondele, hreanul fâșii și usturoiul felii.Puneți toate legumele într-un bol și amestecați-le. Adăugați peste ele o linguriță de sare neiodată, o linguriță de zahăr și 50 ml de oțet. Amestecați bine și acoperiți vasul, pe care îl veți da la frigider peste noapte.
A doua zi, așezați legumele asortate în borcane spălate și sterilizate. Turnați câte o lingură din zeama în care au stat legumele, în mod egal, în fiecare borcan. Dacă mai este nevoie de lichid, puneți părți egale de oțet și apă și completați.
Închideți ermetic borcanele și păstrați-le în cămară sau în pivniță peste iarnă.