Serveste acest fel de mancare din Orientul Mijlociu, cu paine proaspata pentru a te bucura de sosul delicios.

Shakshuka Cu Chiftele
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 3 lingurite ulei de masline
  • 500g chiftele de carne de vita
  • 400g sos de paste cu rosii si ardei
  • 125ml supa de pui
  • 145g ardei gras, calit
  • 4 oua
  • 1 /2 cana patrunjel tocat

Mod de preparare

1. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mediu. Se gatesc perisoarele, timp de 5 minute sau pana cand se rumenesc. Se adauga sosul de paste, supa si ardeiul si se da in fiert. Se reduce focul. Se fierbe la foc mic timp de 2 minute.

2. Cu ajutorul unei linguri, se fac 4 adancituri mari in amestecul de tomate. Se sparge cu grija cate un ou in fiecare adancitura. Se reduce caldura. Se gateste, acoperit, timp de 7 minute. Se presara cu patrunjel si coriandru. Se serveste cu paine crocanta.