Zilele aglomerate de la birou te fac, de multe ori, sa uiti de masa de pranz. Nu si daca pregatesti, cu o seara inainte, aceasta tarta care poate fi servita in cazul unui pranz pe fuga.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 1 catel de usturoi, tocat fin
- 1 ou si 2 galbenusuri
- 3 linguri smantana lichida
- 150ml smantana
- 1/2 lingurita mustar
- 75g cheddar, rasa fin
- 75g branza cheshire, tocata in bucati mici
- ceapa verde, tocata
- Pentru aluat:
- 220g faina neteda
- 1/4 lingurita de cayenne
- 1/4 lingura de sare
- 125g unt
- 50g branza red leicester, rasa fin
Mod de preparare
1. Pentru a face aluatul, se cern faina, cayenne si sarea, apoi se adauga untul si se amesteca pana cand are o textura de pesmet fin. Se transfera intr-un castron si se adauga branza red leicester. Se adauga suficienta apa (aproximativ 3 linguri) pentru a face amestecul sa inceapa sa se adune. Se framanta scurt, apoi se formeaza pe un disc plat, se infasoara in folie si se raceste timp de 30 de minute.2. Se incalzeste cuptorul la 220C. Se framanta aluatul si se preseaza usor intr-o tava de tarta. Se raceste inca o data timp de 15 minute.
3. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se adauga fasole sau orez. Se coace timp de 15 minute, se scoate hartia si fasolea/orezul, apoi se mai lasa la cuptor timp de 5 minute pana cand capata o culoare aurie. Se pune deoparte. Se reduce temperatura cuptorului la 180C.
04. Intre timp, se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se prajeste ceapa la foc mic pana se inmoaie. Se adauga usturoiul si se gateste timp de inca un minut, apoi se lasa sa se raceasca. Se amesteca oul intreg, galbenusul, smantana lichida, smantana si mustarul intr-un bol. Se condimenteaza cu putina sare de mare si piper negru proaspat macinat. Se adauga cea mai mare parte a branzei si ceapa verde.
5. Se pune ceapa peste aluat. Se toarna amestecul de oua si branza peste ceapa. Se imprastie branza ramasa, apoi se coace in cuptor timp de 20 de minute pana cand capata o culoare aurie. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie si se serveste.