Aperitivele cu ciuperci sunt delicioase, aromate și foarte simplu de făcut. Nu necesită preparare termică, iar o cremă cu ciuperci, pe felii de pâine prăjită, te poate scoate din încurcătură atunci când ai de pregătit un aperitiv. 

Astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă de tartine cu ciuperci, ușor de făcut și foarte gustoase. Le puteți pregăti pentru orice ocazie, ca aperitiv sau pe post de gustare rapidă, atunci când nu aveți mult timp sau dispoziție pentru gătit. 

Tartine cu ciuperci și cremă de brânză
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 400 g ciuperci champignon
  • sare
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • pătrunjel proaspăt
  • 100 g cremă de brânză
  • 2 linguri maioneză
  • 1 linguriță oregano
  • 2 căței de usturoi
  • 1 baghetă

Mod de preparare

Curățați ciupercile și tăiați-le cât mai mărunt. Tocați usturoiul și pătrunjelul fin.

Puneți ciupercile tocate cu puțină sare și zeama de lămâie într-un bol. Amestecați și lăsați să stea 15 minute.

Strecurați ciupercile și eliminați excesul de zeamă de lămâie. Adăugați usturoiul, uleiul de măsline, oregano, jumătate din pătrunjel, crema de brânză și maioneza. Amestecați bine totul și mai adăugați sare sau zeamă de lămâie, după gust.

Lăsați compoziția să stea cel puțin 30 de minute la frigider înainte de a servi. Întindeți compoziția pe felii de pâine prăjită și serviți cu pătrunjel proaspăt.

Poftă bună!