Nu ai nevoie de cine stie ce indemanare pentru a prepara acest desert fin.

Tiramisu cu martini
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 4 oua, separate
  • 4 linguri zahar
  • 500g mascarpone
  • 200ml de cafea tare, racita
  • 6 linguri de vodca
  • 6 linguri lichior de cafea
  • 200g piscoturi
  • 11/2 linguri cacao
  • 2 linguri cafea macinata
  • 3-4 boabe de cafea (optional)

Mod de preparare

1. Folosind un mixer electric, se amesteca albusurile de ou intr-un vas mare curat, cu un varf de sare. Intr-un alt vas, se amesteca galbenusurile de ou si zaharul pana cand sunt palide si cremoase. Se adauga mascarpone in amestecul de galbenus de ou pana cand se combina, apoi se incorporeaza usor in albusurile de ou.

2. Se pun cafeaua, vodca si lichiorul intr-un castron larg, adanc. Se intinde o lingura de amestec de mascarpone peste baza unui platou, apoi se inmoaie jumatate din piscoturi in amestecul de cafea si aseaza pe platou. Se intinde jumatate din amestecul de mascarpone ramas, apoi se aseeaza un al doilea strat de piscoturi deasupra, dupa ce au fost inmuiate in cafea. Se toarna restul amestecului de mascarpone, apoi se raceste timp de cel putin 4 ore sau pana se fixeaza.

3. Inainte de a servi, se presara cu cacao sau cafea macinata si se decoreaza cu boabe de cafea.