Cunoscut sub denumirea de "Il diplomatico" in Italia, acest desert poate fi preparat cu o zi inainte de a fi servit.

Tiramisu Inghetat
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 450g de ciocolata neagra
  • 4 oua
  • 250g zahar pudra
  • 500ml smantana lichida
  • 100ml rom
  • 500ml cafea neagra tare
  • 450g piscoturi
  • cacao

Mod de preparare

1. Se pune ciocolata intr-un bol peste o cratita de apa fierbinte pana cand se topeste ciocolata. Se pune deoparte sa se raceasca. Se bat ouale cu jumatate din zahar. Se adauga ciocolata in amestecul de ou, apoi se adauga smantana si se lasa la frigider.

2. Se amesteca restul de zahar si rom cu cafeaua fierbinte, amestecand pentru a dizolva zaharul. Se inmoaie jumatate din piscoturi in amestecul de cafea si se pune un strat la baza unei tigai, acoperind complet baza. Se intinde amestecul de ciocolata peste partea de sus. Se inmoaie restul de piscoturi in amestecul de cafea si se pune un nou strat, peste ciocolata. Se acopera si se lasa la frigider peste noapte. Se pudreaza cu cacao si se serveste.