Cu un blat pufos si inghetata de zmeura, acest tort este desertul care te va racori vara.

Tort Cu Inghetata
Timp total 4 ore și 25 minute

Ingrediente

  • 1.5L inghetata de zmeura
  • 460g blat de tort
  • 3 linguri de gem de zmeura
  • 200g ciocolata neagra, tocata
  • 185ml smantana
  • 35g fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare

1. Se pune inghetata intr-un castron mare. Se lasa deoparte timp de 15 minute sau pana cand se inmoaie usor, dar nu se topeste. Folosind un cutit zimtat, se taie cu atentie fiecare blat pe jumatate, pe orizontala. Se tapeteaza o tava cu folie de plastic, inclusiv pe margini.

2. Se pune un strat de tort in tava pregatita. Se acopera cu o treime din inghetata, presand usor. Se fac adancituri in stratul de inghetata si se pune gem de zmeura. Se repeta, terminand cu un strat de blat. Se pune in congelator timp de 4 ore.

3. Se amesteca ciocolata si smantana intr-un castron, in cuptorul cu microunde. Se topeste in cuptor, amestecand din cand in cand, pana se omogenizeaza. Se lasa deoparte timp de 15 minute.

4. Se scoate, cu grija, tortul din tava si se pune pe un platou. Se toarna glazura de ciocolata, permitandu-i sa se scurga pe partile laterale. Se presara cu nuca de cocos. Se serveste imediat.