Căpșunile românești au început să apară pe piață, așa că e momentul pentru un desert delicios, dulce-acrișor, un tort răsturnat cu căpșuni, foarte simplu de făcut, dar foarte gustos. 

Nu aveți nevoie de o zi de naștere sau un motiv anume pentru a prepara acest tort. Pur și simplu vă puteți bucura de el în orice zi, iar odată ce l-ați încercat, vă asigurăm că îl veți face din nou și din nou.

Dulceața blatului și gustul acrișor al căpșunilor se îmbină perfect, iar rezultatul este delicios. Acest tort este unul foarte răcoritor și îl puteți savura cu frișcă, înghețată de vanilie sau simplu. 

Tort de căpșuni "răsturnat"
Timp total 1 oră și 45 minute

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 1 kg căpșuni
  • 65 g zahăr
  • 2 lingurițe zeamă de lămâie
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • 1 kg făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 150 g zahăr brun
  • 3 ouă
  • 200 ml smântână

Mod de preparare

Într-un vas pe foc, topiți un cubuleț de unt, adăugați căpșunile și zahărul tos, zeama de lămâie, vanilia și un praf de sare. Fierbeți 30 de minute sau până când lichidul s-a evaporat.

Lăsați căpșunile să se răcească complet, apoi puneți la frigider pentru câteva ore. Mai departe, ne vom ocupa de blat. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Într-un bol încăpător, amestecați făina, sarea și praful de copt. Separat, bateți untul cu zahărul brun, cu ajutorul unui mixer. Adăugați ouăle unul câte unul și mixați bine totul. Puneți smântâna și, după ce ați încorporat-o, începeți să puneți din făina, câte o lingură, amestecând încontinuu, pentru a nu se forma cocoloașe.

Turnați compoziția peste căpșunile răcite și dați totul la cuptor pentru 40-45 de minute sau până când blatul trece testul cu scobitoarea.

Lăsați tortul să se răcească 10 minute, după care îl veți răsturna pe o tavă. Serviți rece, cu înghețată, frișcă sau cremă de mascarpone.

Poftă bună!