O reteta speciala de tort de ciocolata, realizat cu blat usor de ciocolata si mousse fin. Este acoperit cu caramel sarat, sos de ciocolata, bezele și caramele.
Timp total 2 ore
Ingrediente
- Pentru blat:
- 150g unt
- 250g zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 oua
- 50g ciocolata neagra, topita
- 150g faina
- 100g migdale macinate
- 50g cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 100ml apa clocotita
- 100g smantana
- Pentru mousse de ciocolata:
- 300g ciocolata neagra, topita
- 6 oua, separate
- 100g zahar pudra
- 200ml, smantana, batuta
- Pentru decor:
- mini bezele
- 2 linguri toffee, rupt in bucati
- bomboane de ciocolata la alegere
- 4 linguri de sos de caramel sarat
- 4 linguri sos de ciocolata
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se ung 2 tavi si se tapeteaza cu hartie de copt.2. Se bate untul si zaharul intr-un vas timp de 2 minute, pana cand capata o culoare palida. Se adauga vanilie si oua si se amesteca din nou. Se adauga ciocolata topita si se amesteca.
3. Se pun toate ingredientele uscate intr-un alt castron si se amesteca bine. Intr-un vas se amesteca apa si smantana. Acum, se adauga jumatate din amestecul de ingrediente uscate la amestecul de ou si se omogenizeaza, apoi se adauga jumatate din cantitatea de lichid. Apoi se adauga restul ingredientelor uscate si apoi cele lichide. Se bat bine timp de 2 minute.
4. Se imparte compozitia intre cele 2 tavi si se coace timp de 25-30 minute sau pana cand o scobitoare infipta in centru iese curata. Se lasa blaturile sa se raceasca complet in tavi.
5. Intre timp, se pregateste mousse de ciocolata. Se bat galbenusurile cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. Se incorporeaza usor ciocolata, apoi smantana. Se bat albusurile pana se intaresc si se adauga la crema, treptat si se amesteca usor.
6. Cand blaturile sunt complet racite, se taie in doua pe orizontala. Se pune un blat, apoi se adauga un strat de mousse. Se repeta acelasi lucru cu toate straturile, se acopera cu folie si se lasa sa se intareasca in frigider timp de 2-3 ore sau, pentru rezultate optime, se lasa peste noapte.
7. Inainte de a servi, se scoate tortul din folie si se aranjeaza ingredientele pentru decor pe partea de sus a tortului. Se serveste cu sosurile de caramel sarat si ciocolata.