Planuiesti o cina romantica? Termina seara cu acest tort delicios!

Tort Negresa
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 150g unt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 150g ciocolata neagra (70% cacao), rupta in bucati
  • 140g zahar brun
  • 130g zahar pudra
  • 3 oua, batute
  • 150g faina
  • 50g nuci pecan
  • 50g ciocolata cu lapte, taiata in bucati
  • cacao
  • frisca

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava de tort cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt.

2. Se pun untul, vanilie, ciocolata neagra, zahar si un varf de cutit de sare intr-un castron mare. Se topeste deasupra unei cratite cu apa fierbinte. Se ia de pe foc, se adauga ouale, faina, apoi se adauga nuci pecan si ciocolata cu lapte.

3. Se pune compozitia in tava, netezind partea de sus cu partea din spate a unei linguri. Se da la cuptor timp de 25 de minute, pana cand partea de sus este ferma, dar este inca un pic lipicioasa in centru. Se scoate din cuptor, apoi se raceste in tava timp de 15 minute. Apoi se scoate pe un platou.

4. Se pudreaza cu cacao, apoi se decoreaza si se serveste cald.