E atat de bun incat merita sa risti cateva calorii in plus!
Ingrediente
- 250g mix pentru negresa
- 1 ou
- 1 lingura de apa rece
- 400g caramele
- 140g lapte condensat
- 230g crema de branza
- 1/2 cesti zahar alb
- 1 lingurita extract de vanilie
- 2 oua
- 1 ceasca fulgi de ciocolata
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se unge partea inferioara a unei tavi.2. Intr-un castron mic, se amesteca mixul pentru negresa, 1 ou si apa. Se coace timp de 25 de minute.
3. Se topesc caramelele cu laptele condensat la foc mic intr-o cratita grea. Se amesteca constant si se incalzeste pana cand amestecul are o consistenta fina. Se pastreaza 1/3 ceasca din acest amestec si se toarna restul peste crusta calda, coapta.
4. Intr-un castron mare, se bat crema de branza, zaharul si vanilia cu un mixer electric. Se adauga ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Se toarna amestecul de crema de branza peste amestecul de caramel.
5. Se coace cheesecake-ul timp de 40 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava. Cand tortul este racit, se incalzeste amestecul de caramel rezervat si se pune peste cheesecake. Se decoreaza cu ciocolata topita.