Indiferent că ești copil sau adult, cu greu poți rezista unui pachet de biscuiți Oreo. Imaginați-vă cum ar fi să aveți în față o porție de tort Oreo, făcut în casă? Un tort delicios, simplu de făcut, care nu necesită ingrediente sofisticate sau tehnici elaborate în bucătărie.

Tortul Oreo este potrivit atât pentru aniversare, cât și pentru o ocazie banală, cum ar fi o duminică în care aveți poftă de ceva dulce. Iar dacă știți pe cineva care e fan Oreo, acest tort este cadoul aniversar perfect!

Tort Oreo - cea mai simplă rețetă
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 530 g făină
  • 350 g zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g cacao
  • 14 ouă
  • 200 ml ulei
  • 140 ml lapte
  • un praf de sare
  • Pentru cremă:
  • 500 g biscuiți Oreo
  • 400 ml frișcă lichidă
  • 2 linguri zahăr

Mod de preparare

Amestecați și cerneți toate ingredientele uscate, mai puțin zahărul. Bateți cu mixerul ouăle cu un praf de sare, adăugând treptat zahărul. Turnați treptat și uleiul, până când se omogenizează.

Turnați ingredientele uscate și amestecați bine. Puneți și laptele călduț și amestecați până se omogenizează. Turnați compoziția în două tăvi rotunde, tapetate cu hârtie de copt. Dacă nu aveți două tăvi de aceeași dimensiune, coaceți blaturile pe rând.

Dați la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 40 de minute. Lăsați cele două blaturi să se răcească, timp în care preparați crema. Bateți frișca cu mixerul, cu două linguri de zahăr, până se încheagă.

Rupeți biscuiții cu mâna și amestecați cu frișca bătută. Puneți crema peste blat, întindeți uniform și puneți celălalt blat deasupra. Dați la frigider pentru cel puțin două ore înainte de a servi.

Poftă bună!