Crusta de Oreo, cheesecake si ganache de ciocolata, ornat cu trufe Oreo. Crezi ca poti sa-i rezisti?
Timp total 5 ore și 30 minute
Ingrediente
- 30 biscuiti Oreo
- 5 linguri unt
- Pentru umplutura:
- 900g crema de branza
- 5 oua
- 1 cana zahar
- 1/2 cana smantana lichida
- 1 lingurita vanilie
- 20 biscuiti Oreo, taiati in 4
- Pentru topping:
- 1 cana fulgi de ciocolata
- 1/2 cana smantana lichida
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 160C. Se faramiteaza biscuitii pana se transforma in firimituri fin macinate. Se adauga untul si se amesteca. Se preseaza pe baza unei tavi. Se da la cuptor timp de 10 minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca.2. Intr-un castron se bate crema de branza pana la omogenizare. Se adauga ouale, pe rand, si se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga zahar, smantana si vanilie. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga bucatile de Oreo.
3. Se toarna aluatul in crusta racită. Se da la cuptor timp de aproximativ 1 ora. Se scoate si se lasa sa se raceasca complet pe un raft de sarma. Se baga la frigider cel putin 4 ore.
4. Pentru topping, se pun fulgii de ciocolata intr-un bol mediu. Intr-o cratita mica, se incalzeste smantana la foc mic. Se toarna fulgii de ciocolata peste. Se lasa sa stea timp de 3 minute, apoi se amesteca pana cand compozitia este topita si neteda. Se lasa sa se raceasca putin pana se ingroasa. Se toarna peste cheesecake, permitand sa se scurga pe partile laterale. Se decoreaza cu trufe Oreo. Se poate pastra in frigider timp de pana la 2 zile.