Există multe sortimente de pâine și derivate care pot fi făcute în casă. De la pite grecești, până la lipii arăbești și de la ciabatta italiană până la tortilla mexicană. Toate au farmecul lor și un gust aparte și modalități originale de servire. 

Astăzi vă propunem o rețetă de tortilla făcută în casă. O puteți savura ca atare sau o puteți folosi pentru a prepara tacos acasă. Spre deosebire de pâinea obișnuită și de lipii, la tortilla nu se pune drojdie, pentru că nu trebuie să crească, ci trebuie să rămână subțire. 

Tortillas făcute în casă
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 2 căni făină
  • 1/2 linguriță sare
  • 3/4 cană apă
  • 3 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

Puneți făină și sarea într-un bol. Adăugați treptat apa și uleiul și amestecați. Când aluatul s-a format, puneți pe un blat pudrat cu făină și frământați timp de 10 minute. Lăsați aluatul să de ”odihnească” pentru încă 10 minute.

Împărțiți aluatul în 8 bucăți egale. Întindeți cu ajutorul unui sucitor, sub formă rotundă. Tortilla trebuie să fie subțire, aproximativ 1-2 mm pentru a se coace repede și uniform.

Puneți o tigaie antiaderentă la încins. Ungeți cu foarte puțin ulei. Coaceți fiecare tortilla la foc mediu, 1-2 minute pe fiecare parte, până când s-a rumenit ușor. Tortilla nu trebuie să fie arsă, pentru a putea să o manevrați ușor și pentru a rămâne elastică.

Păstrați tortilla în pungi de hârtie de pe o zi pe alta, pentru a nu se usca.