Timp total 3 ore și 25 minute
Ingrediente
- 2 linguri de curry
- 1 lingura enibahar
- 1 lingurita nucsoara
- 1.2 kg carne de vita, taiata in bucati mari
- ulei vegetal pentru prajit
- 2 cepe mari, tocate marunt
- 1-2 ardei iute, fara seminte si tocat fin
- 6 catei de usturoi, zdrobiti
- 3cm ghimbir proaspat, ras
- 2 x 400g cutii de lapte de nuca de cocos
- 400g rosii tocate in bulion
- 12 crengute de cimbru proaspat
- 300g cartofi, taiati in bucati
Mod de preparare
1. Se amesteca curry cu enibahar si nucsoara intr-un castron mare. Se adauga carnea de vita, se asezoneaza bine si se amesteca pentru a acoperi. Se incalzeste uleiul (aproximativ 3 linguri) intr-o tigaie mare si se rumeneste carnea de vita, adaugand ulei daca este necesar. Se transfera carnea de vita intr-o cratita.2. Se adauga ulei in tigaie, daca este necesar, apoi se caleste ceapa si ardeiul iute timp de 10 minute, pana cand incep sa se rumeneasca. Se adauga usturoiul si ghimbirul si orice condimente ramase de la carnea de vita, se fierbe timp de un minut, apoi se adauga in cratita, peste carne.
3. Se adauga lapte de cocos, rosii in bulion, cimbru si apa suficienta pentru a acoperi carnea. Se pune la foc mic si se lasa timp de 2-3 ore, amestecand din cand in cand, pana cand carnea este foarte frageda. Se adauga apa, daca este necesar.
4. Cand carnea este frageda, se adauga cartofii, se asezoneaza, apoi se fierbe timp de inca 20 de minute pana cand cartofii sunt fragezi. Se ia de pe foc si se serveste cu orez si cimbru suplimentar, presarat deasupra.