O reteta "upgradata" a clasicului preparat italienesc.
Timp total 25 minute
Ingrediente
- 1 cartof (aproximativ 200 g), tocat
- 185g conserva ton in ulei, scurs
- 1/2 ceapa mica, rasa
- 2 oua, batute usor, plus un galbenus suplimentar
- 2 lingurite coaja de lamaie
- 80 ml de suc de lamaie
- 300g maioneza
- 1/2 cana patrunjel tocat
- 150g faina
- 50 g pesmet
- 1 lingura ulei de masline
- 2 x 300g muschi de vitel
- 1/3 cana ceapa verde, fin tocata
- 50 g capere
- 1 ansoa in ulei, scursa, tocata
- 1 catel de usturoi, tocat marunt
- ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare
1. Se fierbe cartoful in apa cu sare timp de 10-12 minute pana cand se inmoaie. Se scurge, apoi se zdrobeste bine. Se combina piureul de cartofi cu ton, ceapa, galbenua de ou, coaja de lamaie si 1 lingura de suc, 1 lingura de maioneza si 2 linguri de patrunjel. Se asezoneaza, apoi se ruleaza in bile. Se trec prin faina, apoi in ou batut si in cele din urma, prin pesmet. Se lasa sa se raceasca timp de 1 ora.2. Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mediu. Se asezoneaza carnea de vitel, apoi se prajeste, pe fiecare parte. Se raceste.
3. Se combina ceapa verde, caperele, hamsiile, usturoiul si restul de patrunjel pe o farfurie, apoi se trec fileurile de vitel prin amestec, avand grija sa fie acoperite bine. Se strang bine in folie de plastic si se lasa la frigider timp de 30 de minute.
4. Se pune ulei intr-o tigaie mare sau friteuza si se incalzeste. Se prajesc crochetele timp de 2 minute sau pana cand sunt aurii. Se scurg pe prosop de hartie.
5. Se combina restul de 1/4 cana de suc de lamaie si 300g de maioneza. Carnea se taie felii subtiri si se serveste cu crochete, capere, patrunjel, maioneza si lamaie.