Un aperitiv italienesc, clasic, cu carne de vita si sos cu ton.

Vitello Tonnato
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • Pentru vita:
  • ulei de masline
  • 400g carne de vita, taiata in bucati 5cm x 15cm
  • sare
  • 50g rucola
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1/2 lingurita otet balsamic
  • Pentru sos:
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 lingurite otet
  • 15g ansoa in ulei
  • 1 lingura capere in saramura, scurse
  • 200g ton in ulei
  • 150ml ulei masline
  • 50ml ulei

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200 grade. Se incalzeste un pic de ulei de masline intr-o tigaie mare, apoi se adauga carnea de vitel si se gateste pana cand devine maronie pe toate partile (aproximativ 2 minute pe fiecare parte). Se pune pe o foaie de copt si se asezoneaza bine. Se pune in cuptor si se lasa aproximativ 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Atunci cand s-a racit, se ruleaza in folie, se rasucesc marginile si se leaga cat mai strans.

2. Se lasa sa se raceasca carnea de vitel timp de aproximativ 2 ore. Apoi se indeparteaza folia si se taie in felii groase de 0,5 cm.

3. Pentru maioneza, se pun galbenusurile de ou, otetul, ansoa, caperele si tonul intr-un blender si se amesteca pana la omogenizare. Se toarna incet uleiurile in amestecul de ton si se amesteca pana cand se formeaza o maioneza groasa. Se asezoneaza, daca este necesar. Se tine la frigider intr-un container etans.

4. Se pune o cantitate generoasa de maioneza pe un platou de servire, apoi se acopera cu felii de vitel. Se toarna putin ulei de masline, apoi se presara cu sare de mare si piper negru. Se asezoneaza rucola cu ulei de masline si otet balsamic, apoi se imprastie peste vitel. Se serveste imediat.