Aperitive cu oua
Salată de ouă cu capere și lămâie
Această rețetă de salată este plină cu ouă fierte tari, ceapă și capere într-un sos perfect condimentat.
Salată de ouă cu iaurt
Salata de ouă cu iaurt este o alternativă excelentă la cea pregătită cu maioneză. Are mai puține calorii, dar este plină de gust și poate fi servită în diverse moduri, ca gustare, aperitiv sau ca fel de mâncare principal.
Piept de pui umplut cu branzeturi si mustar
125 gr mingiuca mozzarella, taiata bucati mici;50 gr cascaval (strong cheddar),ras;1 lingura mustar dijon;4 buc. piept de pui fara piele si oase;8 feliute de costita afumata (smoked streaky bacon rashers);
Rulouri de vinete cu sunca si Roquefort
vineteprosciutto cottoroquefortusturoiulei de maslinesare marinarozmarin
Chifle cu afumatura
ALUATIngrediente pentru 16 bucati:- 325g faina- 1/2 lingurita sare- 1 lingurita zahar- 1 ou- 130ml sana sau lapte batut- 60g unt topit- 1/2 cub drojdie (20g)UMPLUTUTA- 100g kaiser impanat taiat cubulete- 1 ceapa mica
Grissini - home made
25 g drojdie, 300 lapte, 25 g unt sau margarina la temperatura camerei, 2 lingurite sare, 1 lingtza zahar, 250 g faina de griu dur, 180 g faina alba si facultativ cascaval
Branza de vaci
1 litru lapte (evident, lapte adevarat, nu recomand lapte degresat), 100 ml otet sau sucul de la 2 lamii (eu folosesc otet de cereale, fara miros puternic si de altfel brinza se va spala pe parcurs si nu va ramine gust/miros de otet), o sita, un bol si un tifon curat.
Yorkshire pudding
8 oua, 200gr faina, 1/2 l lapte, sare si piper dupa gust.
Omleta cu verdeata
6 oua,2 linguri lapte,o lingura unt,sare,2 linguri verdeata tocata
Mini omlete
3 oua;1 ardei gras;1 legatura de marar;2 carnati;30 gr unt
Omleta rustica
4 oua 1 cartof 1 carnat 1 ardei 1 ceapa sare, piper branza
Tamagoyaki
1 ou mare 1 lingura de apa rece 1 lingurita de sos de soia (sa fie light sau regular) 1/2 lingurita zahar ulei
Tarta cu smantana si oua
400 g faina1 plic drojdie1 ousare1 lingura zahar100 ml lapte100 g untUMPLUTURA2 pulpe5 oua300 g smantanacarnat de casasarepiperpatrunjel verdeboia dulceulei
Oua in cuib de rosii
doua rosii mari, bine coapte, doua oua, sare si piper dupa gust, busuioc pentru decor
Quiche cu ciuperci
• 250 gr faina • 125 gr unt • 1 galbenus • 1 lingura smantana • sare • 3 oua • 200 ml smantana • 1 lingurita praf de copt • 1 lingurita nucsoara • 100 gr masline verzi • 100 gr ciuperci • 2 fire de ceapa verde/praz • 200 gr piept de pui afumat (sau orice altceva preferati) • 100 gr telemea/cascaval • sare, piper
Masline panne
1/2 kg masline verzi umplute cu gogosari 2 oua 100 g faina 100 g pesmet fin 150 ml ulei pentru prajit piper alb
Oua de prepelita in sos de smantana cu hrean
10 oua de prepelita1 lingura maioneza4-5 linguri smantana1 lingurita hrean in otetsarepiperpatrunjel verde sau mararzeama de lamaie
Briose cu oua de prepelita
300 gr faina, 250 ml lapte, 60 gr unt, 1 praf de copt, 12 oua prepelita, 1 ou de gaina, 1 ardei gras rosu, 1 lingurita rasa de sare, 100g mozarellapentru uns: 1 galbenus spart in 2 linguri lapte, cascaval ras
Chec Aperitiv
2 oua fierte, 4 oua crude, 200 g telemea, 2oog salam, 5 linguri faina, 3 linguri smantana, piper, 1 ardei rosu, 50 g masline fara samburi.
Scotch eggs
5 oua400 gr. carne tocata (porc si vita)sare, piper1 lgt. boia dulce2 lgt. cimbru4 catei de usturoifainapesmet
Rulouri cu omleta si ardei copti
- 2 lipii libaneze- 4 oua- 2 ardei copti (fara samburi si cotor)- 6 linguri lapte- 2 linguri ulei- sare- piper
Briose cu omleta si carnati
150 g carnati de porc 6 oua 1/2 ceapa sare piper usturoi maruntit 1/2 kg branza de vaci o lingura faina