Aperitive cu oua
Salată de ouă cu capere și lămâie
Această rețetă de salată este plină cu ouă fierte tari, ceapă și capere într-un sos perfect condimentat.
Salată de ouă cu iaurt
Salata de ouă cu iaurt este o alternativă excelentă la cea pregătită cu maioneză. Are mai puține calorii, dar este plină de gust și poate fi servită în diverse moduri, ca gustare, aperitiv sau ca fel de mâncare principal.
Tort sandwich
200 g somon afumat; 200 g crema de branza piper negru marar; 200 g crema de branza cu cozi de arpagic; maioneza dintr-un ou si 200 ml ulei; 1 lingura suc de lamaie; 400 g mazare congelata; zahar, sare; 500 g morcov; 125g crema de branza naturala; 200 g creveti decojiti congelati; 4 oua fierte tari; paine alba, paine neagra; supa de legume sau carne; rosii mici
Piept de pui umplut cu branzeturi si mustar
125 gr mingiuca mozzarella, taiata bucati mici;50 gr cascaval (strong cheddar),ras;1 lingura mustar dijon;4 buc. piept de pui fara piele si oase;8 feliute de costita afumata (smoked streaky bacon rashers);
Rulouri de vinete cu sunca si Roquefort
vineteprosciutto cottoroquefortusturoiulei de maslinesare marinarozmarin
Chifle cu afumatura
ALUATIngrediente pentru 16 bucati:- 325g faina- 1/2 lingurita sare- 1 lingurita zahar- 1 ou- 130ml sana sau lapte batut- 60g unt topit- 1/2 cub drojdie (20g)UMPLUTUTA- 100g kaiser impanat taiat cubulete- 1 ceapa mica
Grissini - home made
25 g drojdie, 300 lapte, 25 g unt sau margarina la temperatura camerei, 2 lingurite sare, 1 lingtza zahar, 250 g faina de griu dur, 180 g faina alba si facultativ cascaval
Branza de vaci
1 litru lapte (evident, lapte adevarat, nu recomand lapte degresat), 100 ml otet sau sucul de la 2 lamii (eu folosesc otet de cereale, fara miros puternic si de altfel brinza se va spala pe parcurs si nu va ramine gust/miros de otet), o sita, un bol si un tifon curat.
Njems (rulouri cu legume si carne de pui)
250g piept pui, 2-3 linguri ulei arahide, 1 ceapa, 2 catei usturoi, 1 morcov, 100g germeni soia, 1 lingura ketjup manis (sos dulce de soia), 1 lingurita pasta de chili dulce, piper cayenne si negru, sare, ulei pentru prajit, 1 galbenus pt. lipit foile, foi de orez (uscate), 1/2 lingurita sambal oelek (fac.)
Inimioare din cremvusti
2 oua, 2 cremvusti, 3 linguri ulei
Inele de ardei
2 oua, 1 ardei mare, 3 linguri ulei, sare, piper
Yorkshire pudding
8 oua, 200gr faina, 1/2 l lapte, sare si piper dupa gust.
Chifle cu oua
o chifla pe persoana; un ou pe persoana; unt; mezel; cascaval.
Omleta cu verdeata
6 oua,2 linguri lapte,o lingura unt,sare,2 linguri verdeata tocata
Omleta rulata in stil japonez
-4 oua-1 lingurita sos soia-1 lingurita mirin (care este un vin de orez,mai )-1 lingurita de zahar-2 linguri de dashi( supa de peste si alge,specific japoneza,folosita la gatit)
Mini omlete
3 oua;1 ardei gras;1 legatura de marar;2 carnati;30 gr unt
Canapele cu ochiuri romanesti si crema de branza
amestec din branza de vaci cu marar,smantana si unt,cascaval, gouda,telemea ori branza de capra, maturata.paineo lingurita de patrunjel amestecat cu marar, tocate si puse-n saramura.2 ouaputina valeriana stropita cu otet balsamic si ulei de masline.putin piper proaspat macinat
Oua in cos de paine
3 oua3 chifle50 gr branza50 gr sunculita3 felii de untsare, piper
Omleta rustica
4 oua 1 cartof 1 carnat 1 ardei 1 ceapa sare, piper branza
Pancakes
250-300 gr faina 2 lingurite de otet 3/4 litri de lapte 3 linguri de zahar 1 lingurita de praf de copt 1/2 lingurita de sare 1 ou 1/4 pachet de unt 1 plic de zahar vanilat
Tamagoyaki
1 ou mare 1 lingura de apa rece 1 lingurita de sos de soia (sa fie light sau regular) 1/2 lingurita zahar ulei
Omleta rapida cu verdeata
6 oua,2 linguri lapte,2 linguri verdeata,sare,1 lingura unt sau untura.
Omleta cu mozarella
4 oua 1 morcov 2-3 cartofi mozarella
Omleta cu legume si afumatura
4 carnaciori de porc,4 felii de sunca afumata,140 gr ciuperci champignon,6 oua batute,8 rosii cherry,50 gr branza Cheddar,1 ceapa
Tarta cu smantana si oua
400 g faina1 plic drojdie1 ousare1 lingura zahar100 ml lapte100 g untUMPLUTURA2 pulpe5 oua300 g smantanacarnat de casasarepiperpatrunjel verdeboia dulceulei
Soricei veseli
1 cutie cascaval pane2 oua fierte tari2 ridichii rosii8 boabe de piper negru1 morcovcateva feliute de branza topitasalata verde pentru ornatcateva rosioare cherypatrunjel verde
Omleta cu ceapa verde
2 oua4-6 fire de ceapa verde50g branza telemeafelii de paine prajitapiper negrusare2 cuburi de unt
Inimoare dulci cu ou si vanilie
2 oua4 felii de paine toast2 lingurite de zaharzahar vanilatesenta de vanilie3 linguri de lapte
Ou inimioara in cuib de paine
1 felie groasa de paineO bucatica de unt1 ouUnt pentru prajit oulSare si piperDragoste si rabdare (ingredientele secrete)
Om de zapada din oua
doua oua (dintre care unul mai mic de prepelita ) morcov boabe de piper cascaval ardei gogosar
Oua in cuib de rosii
doua rosii mari, bine coapte, doua oua, sare si piper dupa gust, busuioc pentru decor
Quiche cu ciuperci
• 250 gr faina • 125 gr unt • 1 galbenus • 1 lingura smantana • sare • 3 oua • 200 ml smantana • 1 lingurita praf de copt • 1 lingurita nucsoara • 100 gr masline verzi • 100 gr ciuperci • 2 fire de ceapa verde/praz • 200 gr piept de pui afumat (sau orice altceva preferati) • 100 gr telemea/cascaval • sare, piper
Masline panne
1/2 kg masline verzi umplute cu gogosari 2 oua 100 g faina 100 g pesmet fin 150 ml ulei pentru prajit piper alb
Cupe de paine
- 4 felii paine toast,- unt,- 200 g. rosii (cherry),- ulei de masline,- 2 oua,- 4 linguri branza proaspata,- rosii sferturi pentru ornat.
Oua de prepelita in sos de smantana cu hrean
10 oua de prepelita1 lingura maioneza4-5 linguri smantana1 lingurita hrean in otetsarepiperpatrunjel verde sau mararzeama de lamaie
Briose cu oua de prepelita
300 gr faina, 250 ml lapte, 60 gr unt, 1 praf de copt, 12 oua prepelita, 1 ou de gaina, 1 ardei gras rosu, 1 lingurita rasa de sare, 100g mozarellapentru uns: 1 galbenus spart in 2 linguri lapte, cascaval ras
Cuibusoare cu ou si bacon
10 chifle10 felii de cascaval10 felii de bacon10 oua2 linguri ulei200 g telemea de oaie rasasare, piper
Rulada aperitiv cu branza oua si legume
200 g smantana , 1 cutie crema de branza ,200 g telemea , 200 g branza dulce, 300 g legume congelate amestec( pastai, mazare, ardei etc taiate cuburi mici), 3 oua fierte tare, 1 plic gelatina, sare
Chec Aperitiv
2 oua fierte, 4 oua crude, 200 g telemea, 2oog salam, 5 linguri faina, 3 linguri smantana, piper, 1 ardei rosu, 50 g masline fara samburi.
Barcute delicioase
150 g sunca100 g cascaval10 oua fierte tari2 linguri mustar1 ardei gras rosu3 linguri maioneza lightcodite de ceapa verdesarescobitori
Scotch eggs
5 oua400 gr. carne tocata (porc si vita)sare, piper1 lgt. boia dulce2 lgt. cimbru4 catei de usturoifainapesmet
Cosulet cu salata de Paste
Ingrediente “cosulet” (am folosit din aluat si pentru o paine): 500 g faina2 lingurite drojdie uscata2 lingurite sareo lingura zahar2 linguri ulei2 lingurite busuioc uscat50 ml apa250- 300 ml lapte caldut (in functie de cat absoarbe faina, sa iasa un aluat nu foarte tare)ou batut pentru unsIngrediente salata:2 maini din frunzele cele mai tinere si frumoase de spanac pe care le puteti gasi3-4 ridichi2 rosii100 g branza fetaun ou fierto lingura icre de pastrav sau de somonIngrediente dressing:100 g smantana2 linguri ulei de maslinezeama de lamaiemarar cat ne placesare
Rulouri cu omleta si ardei copti
- 2 lipii libaneze- 4 oua- 2 ardei copti (fara samburi si cotor)- 6 linguri lapte- 2 linguri ulei- sare- piper
Omleta cu cascaval, busuioc si rosii cherry
Pentru 2 portii:2 oua6-7 rosii cherry50-60 g cascaval sau branza cheddar – eu am folosit cascavalo felie de unt (25 g)2-3 crengute de busuioc proaspat sau o lingurita de busuioc uscat maruntit1 lingura de ulei de maslinesare si piper
Rulada din omleta cu spanac
Pentru 2 portii:3 oua8-10 rosii cherryjumatate de pachet de spanac verde – puteti folosi 150 g spanac congelat daca nu aveti proaspat150 g muschi file sau sunca presata, ce aveti la indemana50 ml smantana2-3 linguri de ulei de maslinesare si piper dupa gust
Briose cu cascaval Sofia si seminte de in
-200 g făină-200 ml lapte-2 ouă-2 linguri ulei- 1 plic praf de copt- 150 g caşcaval ras-seminte de in
Omleta spaniola de dovlecei
4 oua;un dovlecel mediu;4 linguri ulei de masline;o ceapa medie, sau o ceapa verde sau trei arpagici mai mari, nu conteaza pe care folositi;o lingura tarhon uscat;piper/ dupa gust;sare /dupa gust
Buchetele cu ou de prepelita
2 pachete cascaval feliat2 morcovi1ardei rosu1ardei galben1ardei verde1 lingurita telina frunze uscate100g sunca presata afumata (eu am avut sunculita condimentata de casa de la Fox, foarte buna!)10 oute dragute de prepelitachives sau tulpini de patrunjel verde1-2 linguri maioneza
Briose cu omleta si carnati
150 g carnati de porc 6 oua 1/2 ceapa sare piper usturoi maruntit 1/2 kg branza de vaci o lingura faina