Salata de ouă cu iaurt este o alternativă excelentă la cea pregătită cu maioneză. Are mai puține calorii, dar este plină de gust și poate fi servită în diverse moduri, ca gustare, aperitiv sau ca fel de mâncare principal.

Salată de ouă cu iaurt

Această salată de ouă cu iaurt este făcută cu iaurt grecesc în loc de maioneză, astfel că are un conținut mai scăzut de grăsimi și calorii decât rețeta tradițională. Se pregătește extrem de repede, în aproximativ cinci minute, după ce fierb ouăle.

Iaurtul grecesc dă un gust excelent salatei de două, indiferent de cât de gras este. Pentru această rețetă este important să nu săriți peste muștarul dijon, deoarece acesta adaugă o aromă deosebită preparatului.

Cum se face salata de ouă cu iaurt

Preparare 10 minute
Gătire 10 minute
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 6 ouă fierte tari, rase sau tăiate mărunt
  • 60 de grame de iaurt grecesc simplu
  • O lingură de muștar dijon
  • 1/2 lingură de arpagic, tocat mărunt
  • 1/4 linguriță de piper negru măcinat
  • Un vârf de cuțit de sare
  • 1-2 linguri de pătrunjel sau mărar proaspăt tocat, pentru garnitură
  • Frunze de salată, pâine sau biscuiți, pentru servire

Mod de preparare

Modul de preparare este foarte ușor și cât se poate de rapid. Mai întâi, fierbeți ouăle tari. După ce se răcesc complet, trebuie să le decojiți și să le tocați mărunt sau să le dați pe o răzătoare pentru salată.

Apoi, puneți-le într-un castron mare și adăugați iaurtul grecesc, muștarul dijon, arpagicul, piperul și sarea. Dacă doriți, la final puteți adăuga ierburi proaspete.

Această salată de ouă sănătoasă poate fi pusă în frigider într-un recipient ce se închide ermetic și poate fi păstrată în acest fel timp de trei până la cinci zile.

Hai și tu în comunitatea nostră de Instagram și avem pentru tine cele mai interesante rețete, informații culinare și cele mai apetisante imagini.

Cum se servește salata de ouă cu iaurt

Există numeroase moduri de a servi această salată sănătoasă de ouă cu iaurt. O sugestie de servire este cu biscuiți, ca gustare sau ca aperitiv. De asemenea, poate fi servită într-un sandviș, în care mai puteți adăuga, de exemplu, o felie de roșie, ceapă roșie și salată de vinete.

Totodată, salată de ouă sănătoasă poate fi servită în mixul de salată preferat sau în frunze de salată ori felii de mezeluri precum șuncă presată, cu care puteți forma rulouri, dar și pe felii de ardei gras, după preferința fiecăruia.

Calorii și valori nutriționale

Această rețetă este pentru 3 porții. O porție de salată de ouă cu iaurt are 180 calorii.

  • Calorii

    180kcal

  • Proteine

    14g

  • Carbohidrați

    3g

  • Zaharuri

    2g

  • Grăsimi

    12g

  • Grăsimi saturate

    4g

  • Colesterol

    430mg

  • Sodiu

    325mg

  • Potasiu

    140mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.

Beneficiile consumului de ouă

Ouăle sunt printre cele mai hrănitoare și mai valoroase alimente pe care le putem include în dieta noastră. Un ou fiert are aproximativ 6 grame de proteine și 5 grame de grăsimi sănătoase, în doar 77 de calorii.

Ouăle sunt un super-aliment, conțin o cantitate mare de proteine și de nutrienți și vă pot ajuta să țineți la distanță boli precum cele cardio-vasculare sau cele asociate vederii.