Această rețetă de salată este plină cu ouă fierte tari, ceapă și capere într-un sos perfect condimentat.

Salată de ouă cu capere și lămâie

Baza salatei de ouă este delicios de cremoasă și aromată. Caperele și mărarul proaspăt aduc o aromă specială, ușor sărată.

În această rețetă, ouăle trebuie îmbogățite cu arome puternice pentru a echilibra grăsimea. Acizii, precum sucul de lămâie, sunt foarte importanți, dar au nevoie și de multe ingrediente crocante pentru textură.

Beneficiile salatei de ouă

Ouăle trebuie consumate cu moderație, mai ales deoarece gălbenușurile lor sunt foarte bogate în colesterol. Cu toate acestea, experții sunt de acord că beneficiile pentru sănătate ale ouălor depășesc cu mult riscurile.

Nivelurile ridicate de proteine, luteină, colină și vitamine B fac din această alegere alimentară obișnuită una bună pentru persoanele care doresc să prevină cancerul și degenerescența maculară, păstrându-și totuși inima sănătoasă.

Rețeta de salată de ouă cu capere și lămâie

Preparare 10 minute
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 8 ouă mari, fierte tari, curățate de coajă și tocate
  • 60 g de maia
  • 2 linguri de muștar Dijon
  • 3 linguri de ceapă roșie tocată mărunt
  • 2 linguri de capere
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 lingură de mărar tocat
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper negru

Mod de preparare

Combinați toate ingredientele într-un bol și amestecați ușor. Păstrați amestecul acoperit ermetic la frigider până când este gata de servire.

Salata cu ouă este cea mai bună atunci când este servită imediat ce a fost preparată. Cel mult, poate rezista la frigider pentru maximum 2 zile.

Cum se poate servi salata de ouă

Nu există o modalitate greșită de a servi această rețetă delicioasă de salată cu ouă!

Iată câteva idei pe care să le încercați:

  • Pe pâine prăjită
  • Peste salată cu roșii tăiate cubulețe, presărată cu verdeață proaspătă
  • Într-o lipie cu verdețuri