Retete cu Branza Dulce

Colțunași cu brânză dulce

Când vine vorba despre bucătăria din zona Moldovei, colțunașii sunt un preparat pe care nu aveți voie să îl ratați. Se prepară atât cu umplutură dulce, cât și sărată, sunt ușor de făcut și delicioși în orice combinație.  Colțunașii sunt un preparat de inspirație rusească, foarte popular și acum în bucătăria slavă. Astăzi vă propunem o rețetă de colțunași potrivită pentru desert, dar o puteți adapta la orice ocazie, schimbând doar umplutura. De exemplu, dacă vreți să îi serviți pe post de aperitiv, îi puteți umple cu brânză sărată. 

Plăcintă cu brânză dulce și stafide

Plăcinta cu brânză dulce și stafide este foarte gustoasă, nu e greu de făcut și este un desert tradițional și sănătos. Este unul dintre cele mai vechi deserturi din bucătăria românească.

Turtite Dulci De Branza

400g branza dulce de vaca 50g zahar 1 ou mic 6~8 linguri faina 1 lingurita praf de copt 2 linguri suc de lamaie stafide pt. ornat putin ulei

Placinta Gogoloi, sarbeasca

1 pachet foi placinta,1/2kg branza dulce,o cana lapte,o cescuta lapte,3oua,o cana zahar,2plicuri zahar vanilat Burbon,100gr.unt.

Knedly(galuste) cu branza dulce si carne

500 gr branza dulce, 2 oua, 100 gr. pesmet, 50 gr.faina, 50 gr.unt, sare. Umplutura:150 gr carne afumata (kaizer afumat), 1 ou, 20 gr. unt (optional), 1 lingura pesmet, decor: unt, cascaval ras.

Crenvusti in aluat

125 grame branza dulce, 4 linguri de lapte, 1 galnenus si o jumatate de albus, 4 linguri de ulei, o lingurita rasa de sare, 250 de grame de faina, un praf de copt sau bicarbonat

Cuiburi pufoase

200g branza dulce90g smantana groasa50g unt moale60ml lapte caldut6 galbenusuri60g faina20g amidon (cornstarch)un praf de sare1 lingura zeama de lamaie6 albusuri1/4 lingurita crema de tartar70g zahar (sau 140g pt. cine vrea mai dulce )

Tort de branza

500g branza dulce140g iaurt gros (sau smantana)100g zahar3 lingurite suc de lamaie4 linguri amidon de porumb6 albusuriesenta de vanilie100g coaja de lamaie confiata (sau stafide)

Tarta cu floricele din capsuni

Aluatul:150 g biscuiti,150 g nuca macinata1 lingura de cacao2 linguri de zahar praf100 g margarinaCrema:4 linguri de zahar,o smantana200 ml frisca200 g branza dulce400 g capsuni5 piersiciDecor:capsunio ceasca sirop de menta1 budinca de vanilie

Placinta cu amestec de branza si verdeturi

un pachet de foi de placinta din comert1 kg de branza dulce300 grame de branza de putina (iute)cateva legaturi de mararun snop bun de foi de ceapa verde4 ouacateva linguri de pesmet sau gris2-3 linguri de faina400 grame smantana sau iaurt grasun pahar mic de uleiun ou intreg pt unsun pachet de praf de copt

Paste cochilii cu branza si spanac

30  paste cochilie200g sos marinara (sau orice sos rosu)100g branza ricotta100g branza dulce100g spanac tocat proaspat sau decongelat100g mozzarella razuita50g parmezan razuitBusuiocSare si piper dupa gust

Strudel de vara, cu branza dulce si visine

1 pachet de foi de placinta,visine 1 kg fara samburi,branza dulce 700 de gr,zahar 6 linguri cu varf in branza si 8 linguri in visine,2 plicuri de zahar vanilat,3 oua mari sau 4 mai mici,3 linguri pline cu gris,ulei pentru uns foile Glazura:1 ou,3 linguri de smantana si2 linguri de zahar pt. uns deasupra

Negresa Rafaello

Pentru bomboanele Rafaello:200g branza dulce, fina50g fulgi de cocos1 lingurita si jumatate praf de budinca de vanilie1 lingurita zahar vanilat1 lingurita amidon de porumb1 galbenusPentru negresa:3 oua50g ciocolata neagra50g zahar brun2 linguri faina2 linguri praf de budinca cu ciocolata1 lingurita amidonGlazura:50ml lapte2 linguri zahar50g unt50g ciocolata

Rulada din omleta

2 oua 3 felii de sunca presata de pui 4-5 felii de salam 2 felii de cascaval branza dulce ceapa o rosie

Tartine de castravete cu branza si smantana

* castravete * branza dulce * smantana * marar * putina sare