Retete cu Branza Telemea
Fursecuri Cu Cascaval
150g faina, 125g unt, 125g branza telemea, 1/2 ceasca iaurt, 1 ou, 50g cascaval
MAZARE LA CUPTOR CU MORCOVI SI CARTOFI PENTRU VEGETARIENI
2 cartofi mari2 morcovi tip carotte medii1 ceapa rosie de apa300 gr mazare conservata100 gr branza telemea1 ou1 pahar lapte1/2 ceasca ulei500 ml apa plata/fiartamarar,patrunjel uscate1 varf cutit de sare
Salata fresh
o legatura de salata verde, 3-4 oua fierte, 300 grame branza telemea, 100 de grame de masline verzi, 2-3 morcovi, o cutie de porumb fiert, putina menta, o portocala
Triunghiuri cu spanac
2 lingurite ulei de masline o ceapa micuta 450g spanac congelat (dezghetat) 115g branza telemea (feta) 55g nuci un varf de nucsoara sare, piper un pachet foi de placinta (filo pastry) 115g unt sau margarina pt unsul foilor.
Mamaliga cu branza si smantana
300 gr malai;100 gr branza telemea;100 gr smantana;50 gr unt;sare
Budinca de pui cu orez
1 piept de pui1 cana de orez5-600 ml lapte100 gr branza telemea30 gr unt
Sandwich doua buburuze
1 felie de paine1 lingura branza de vaci1 felie de branza telemea1 rosie cherry1 rondela de morcov1 rondela de maslina1 fir de ceapa verde1 fir marar
Placinta de spanac cu branza si smantana
ALUAT300 g faina2 linguri ulei150 ml lapte1 plic drojdie1 praf de sareUMPLUTURA300 g spanac prospat1 legatura ceapa verde1 lingura unt150 g branza telemea de oi100 ml smantana50 g cascaval ras2 oua1 lingurita grisbusuioccimbrusarepiperbranza delacoUNS1 oucascaval
Mamaliga cu branza telemea si oua la cuptor
Pentru 5 portii:mamaliga fiarta - 1 kgoua - 5 bucatibranza telemea - 300 gunt - 100 gcascaval - 100 gsare dupa gust
Omleta cu ceapa verde
2 oua4-6 fire de ceapa verde50g branza telemeafelii de paine prajitapiper negrusare2 cuburi de unt
Quiche cu spanac si rosii
Pentru aluat:250g faina200g unt1 ouUn praf de sarePentru umplutura:1 kg spanac proaspat250g branza telemea de capra100g smantana5 oua1 lingura faina1 ou2 linguri cascaval ras2 rosii medii
Tarta cu telemea si dovlecel
Pt aluat:250g faina1 plic drojdie uscata1 ou2 linguri de smantana100g untsarePt umplutura:300g branza telemea6 linguri cascaval ras1 ou3-4 lg smantanaun dovlecel mic taiat felii subtiripiper
Cornuri cu branza
Pentru aluat avem nevoie:-800 gr faina-120 gr unt topit-2 linguri cu zahar-4 galbenusuri-400 ml lapte(depinde de faina)-40 grame drojdie proaspata-2 lingurite de sarePentru umplutura avem nevoie de:-200 grame de unt-200 gr branza telemea-200 gr branza dulce de vaci-2 oua pentru finisat,ulei pentru uns,sau foaie de copt
Salata de cruditati cu surimi pane
Salata verde Ridichi Rosii Ceapa verde Praz Ardei kapia Castravete masline Branza telemea Surimi pane Dresing Mustar Zeama de lamiae Ulei din samburi de struguri