Mancarica de ciuperci
Mancarica de ciuperci retete: cum gatesti mancarica de ciuperci si cele mai gustoase retete de mancarica de cartofi, mancare de ciuperci, papricas de ciuperci, iahnie de ciuperci, tocanita de ciuperci, ciulama de ciuperci, drob de ciuperci, ciuperci de post, ciorba de ciuperci, musaca de ciuperci.Mancarica cu ciuperci
500gr ciuperci 1 ceapa 1 morcov 1 ardei rosu/verde 2 rosii 100ml smantana usturoi dupa gust sare,piper,patrunjel
Mancarica de ciuperci pleurotus
1/2 kg ciuperci pleurotus o ceapa frunze de praz 3 catei de usturoi 5 linguri ulei 2 linguri zeama de lamaie o lingurita faina de grau patrunjel verde
Mancarica de pui cu ciuperci
- 8 pulpe inferioare pui - 350 ml suc de rosii - 1 lingura ardei tocat conservat sau 1/2 ardei rosu taiat feliute - 1 morcov - 1 telina - 2 cepe mici sau una mare - usturoi - 1 borcan ciuperci intregi - 1/2 lingurita boia iute - 1 lingurita cimbru - 1/2 lingurita salvie - 100 ml vin alb - ulei - sare si piper.
Mancarica De Ciuperci
1 kg de ciuperci proaspete sau conservate (de preferat la borcan sau congelate nu la cutie) 3 cepe 4 rosii sau 3 linguri pasta de tomate 3 linguri ulei de masline o lingura digesta praf (se gaseste in magazinele naturiste)sau putin cartof fiert si pasat bine in loc de faina pt a da consistenta mancarii cateva cubulete de morcov (morcovul va lasa un gust dulceag) 1 legatura marar condimente - cimbru,tarhon,coriandru,1-2 cuisoare sare
Mancarica de telina cu mastine
Pentru 3 persoane -o telina -150g masline -150g ciuperci -1 ceapa -1 ardei gras -50 ml ulei -2 linguri de pasta de rosii -sare,piper -o foaie dafin -o lingura de zahar. -2 catei de usturoi -50 ml vin facultativ
Mancarica la cuptor
700g cartofi,2 rosii mari,2 morcovi,200g smantana,100g cascaval,4 linguri ulei,100ml supa de legume,patrunjel verde,sare si piper
Ciuperci la cuptor pentru vegetarieni.
1/2 kg ciuperci champignon2 pahare lapte2 oua ciuperci uscate ( sare cu ciuperci )sarepiper mozaic macinatmarar uscatpatrunjel uscat1 pahar ulei+unt topit
Mancarica de ficatei
-500g ficatei de pasare -5 cepe mijlocii -secretul gustului -ulei
Mancarica Bunicii
5 ardei copti 1 felie de cas dulce 1 felie de telemea sarata 1 lingura de ulei.
Mancarica de vinete
2 vinete 2 rosii 2 morcovi 2 cepe 2-3 catei de usturoi 1 lingura cu bulion 80-100 ml ulei de masline sare
Mancarica de urzici
1 punga de urzici1 ceapa mare1 capatana usturoi2 linguri fainasarepiperulei
Mancarica de dovlecel , reteta pentru o alimentatie sanatoasa
1 dovlecel mediu 2 rosii o legatura patrunjel verde sare o lingura ulei de masline 3 felii usturoi
Mancarica de conopida
1-2 conopide potrivite,2 rosii mari,2 cepe mari,patrunjel,3-4 catei de usturoi,sare, piper dupa gust,ulei.
Mancarica de gogosari
5-6 gogosari( ardei capia) 1 ceapa mare 1 lingura pasta de tomate cimbru sare piper 2 linguri ulei
Ciuperci la tava
Pentru 6 portii:1 kg ciuperci2 oua100 g unt1 legatura de patrunjelsare si piper dupa gust
Ciuperci pane umplute
20 ciuperci, 2 linguri pate 1/2 ardei gras rosu, ceapa verde, sare, piper, 2 oua,faina, pesmet
Mancarica de marar
5-legaturi de marar 3-cepe potrivite 500g-carne de porc 1-lamaie 2-lingurite faina 3-linguri bulion 50ml-ulei sare piper
Iahnie de ciuperci
Pentru 5 portiiciuperci proaspete/conserva - 700 g/500 gulei - 100 mlceapa - 250 gvin alb - 50 mlpatrunjel verde - 1 legaturalamaie - 1 bucatapasta de tomate - 100 gsare1/2 cub MAGGI de ciuperci
Mancarica de mazare
O cutie mazare 1 ceapa un morcov o lingura sos de ardei o lingura pasta de tomate 3 linguri ulei
Ciuperci deshidratate pentru iarnă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine vegetale și pot fi incluse într-o mulțime de rețete. Proaspete, murate sau deshidratate, ciupercile sunt delicioase indiferent de soi și de combinație. Astăzi vă propunem o metodă simplă prin care puteți deshidrata ciupercile. Se păstrează foarte bine peste iarnă și, astfel, aveți oricând la îndemână ciuperci pe care le puteți rehidrata. Puteți aplica metoda pentru orice soi de ciuperci, singura condiție este să aveți grijă să nu fie ciuperci otrăvitoare sau provenite din surse necunoscute.
Budinca de ciuperci cu cascaval
Pentru 10 portiiciuperci din conserva - 900 gceapa - 150 gmargarina - 250 gfaina - 150 gcascaval - 200 goua - 5 bucatilapte - 700 ml1 cub MAGGI de ciupercipesmet - 50 gsare si piper
Mancarica cu legume
6 dovlecei mici 2 rosii 1 ceapa 300 gr mazare fiarta 300 gr pastai verzi 1 praz 3 catei de usturoi ulei sare
Mancarica de vara
2 cepe mari 3 ardei grasi 600 gr fasole verde 500 gr dovlecei 6 cartofi potriviti 4 rosii mari o legatura de patrunjel sare piper cimbru ulei
Gulas de ciuperci
1 kg ciuperci proaspete, 3-4 cartofi, 1-2 cepe, 100 ml ulei, 1 lingura boia dulce, 1 lingurita coriandru, 1 lingurita faina, sare, piper.
Tortelloni cu ciuperci
2 pachete tortelloni cu ciuperci (250 de gr fiecare), ciuperci uscate 40 gr, ulei extravirgin de masline, doi catei de usturoi, smantana 200 gr, sare, peperoncino, 1/2 cub de delicat de ciuperci.
Mancarica de ficatei cu cartofi natur
500g ficatei de pui 3-4 cepe 4 cartofi 4linguri ulei sare vegeta frunze de patrunjel
Mancarica de legume
1 dovlecel 1 ardei gras 5-6 rosii o mana buna de frunze de spanac cateva fire de patrunjel optional 1 ceapa 5-6 catei de usturoi 4 linguri ulei sare piper cimbru paprika
Cosulete cu ciuperci
16-20 bucati de ciuperci champignonun borcan de ciuperci de padure, 100 grame piept de pasare tocat, 1 ou, 50 grame cascaval, o ceapa de marimea unui ou, patrunjel verde, sare, pipersi ...multa dragoste
Mancarica De Fasole
- 2 pungi de fasole congelata - 3 legaturi de ceapa verde - 100 grame de ulei - 2 linguri de bulion - o lingura de delicat - piper macinat - o legatura de patrunjel - o capatana de usturoi
Ciuperci coapte in aluat
ciuperci champignon - vreo 15, cred ca au fost un ou delikat vreo 60-70 gr faina 100 ml lapte 3 linguri de ulei
Mancarica de cartofi pentru copii
5 cartofi 3 ciocanele de pui o lingurita de bulion putina sare
Mancarica bucovineana de pui
1 pui sau 6 pulpe 2 cepe 1 morcov 3 catei usturoi 1 ardel verde 1/2telina sau pastarnac 2 linguri suc de rosii sare, de pui 1 kg cartofi 11/2 cana apa
Mancarica de cartofi cremoasa
3 cartofi mai mari 75 grame unt 2 cepe taiate rondele 1/2 ardei capia taiat feliute subtiri 4 catei usturoi 1 morcov taiat rondele 1 pastarnac,100gr sunca sare piper patrunjel 2 linguri bulion
Ciuperci cu usturoi
1 kg ciuperci2 cepe mari1 capatina usturoi10 gr untsare si amestec de piper.
Ciuperci umplute cu spanac
o cutie ciuperci 500g,1 ceapa mare2 catei usturoispanac (o mana buna) oparit tocato rosiecascavalcondimente.
Ciuperci umplute cu ceapa
ciuperci - 20 buc o ceapă medie un ou sare, piper, delikat ulei de măsline
Orez cu mere, ciuperci si ierburi
Ingrediente pentru 4 persoane:360g orez integral1 legatura cimbru1 legatura maghiran1 legatura busuioc1 legatura patrunjel1 crenguta rozmarin1/2 lamaie150g ciuperci (alege ciuperci ce pot fi consumate crude)ulei de masline4 fire ceapa verde1/2 mar
Palmieri din foietaj cu ciuperci
Știm că vă plac rețetele cu ciuperci, iar aceste gustări pe care vi le propunem astăzi sunt pur și simplu irezistibile. Combinația de aluat foietaj cu ciuperci este delicioasă, atât ca aperitiv, ca gustare sau atunci când aveți musafiri. Palmierii de foietaj cu ciuperci se fac foarte simplu, arată extrem de bine și pot fi savurați și reci, a doua zi, la micul dejun. Le puteți prepara și păstra câteva zile, într-un loc uscat și răcoros.
Burgeri cu ciuperci
Atunci când te gândești la burgeri, automat te gândești la acea bucată suculentă de carne, rumenită pe grătar și cu aromă de fum. Dar burgerii nu trebuie neapărat să conțină carne, ci pot fi făcuți și în varianta vegetală, cu ciuperci, brânză halloumi sau chiar pește. Astăzi vă prezentăm o rețetă foarte simplă de burgeri cu ciuperci. Este potrivită și pentru perioadele de post, pentru că puteți renunța la emmentaller și aveți un burger numai cu legume.
Mancarica de cartofi cu coasta afumata
7-8 bucati de coasta 1 kg de cartofi 2 cepe 2 linguri pasta de ardei o frunza de dafin boia sare piper o legatura marar
Chec de ciuperci si marar
3 cepe medii taiate cubulete (400 g) 2 cutii ciuperci sau 450 g ciuperci proaspete 5 oua la temperatura camerei 5 linguri de faina (100-125 g) 5 linguri de smantana (100ml) 1 legatura mare de marar 3 linguri de ulei sare si piper
Mancarica de spanac
1 kg spanac proaspat (curatat de codite)2 cepe mai mici1 lingura pasta de tomate4 catei de usturoi1 lingura de fainasare2 linguri de ulei
Ciuperci in straturi
7 cartofi mari1 borcan 800 gr ciuperci intregi ( sau proaspete)1 ceapa2 rosii marisarepiperbusuioc3 linguri ulei1 cub de unt170 gr cascaval
Mancarica de ied
600 g carne de ied, 300 g de ceapa, 200 g ardei, 150 g de morcov, 150 g de rosii, Suc de rosii, Piper, Sare, Boia, 1 fr de dafin, Tarhon, ulei,
Mancarica de cartofi cu burgheri vegetali
5-6 cartofi 1 ceapa pasta de rosii ulei mustar vegeta piper usturoi 2 linguri faina marar verde Burgheri vegetali
Cotlet De Porc Cu Ciuperci
4 cotlete de porc sare piper 1 varf de cutit praf de usturoi 1 ceapa, tocata 200g ciuperci proaspete, taiate felii 300ml supa crema de ciuperci
Ciuperci umplute
Ciuperci albe proaspete 1 kgCeapa alba 1 bucCascaval clasic 100 gCarne de pui 200 gPatrunjel verde 1 legatura micaPiper negru un varf de linguritaSare 0.5 linguriteMaioneza 4 linguri
Mancarica de cartofi cu pulpa de curcan
500 gr pulpa de curcan fara os 2 cepe 1 ardel 2 morcovi 5 cartofi suc de rosii sare piper marar partunjel
Musaca de post
1kg cartofi,2 morcovi,1 cutie ciuperci la conserva sau 500g ciuperci proaspete,2 cepe,piper, sarepasta de tomate2 linguri de pesmetulei, apa1 catel de usturoi