Mazare cu friganele
Mazare cu friganele retete: cum gatesti mazare cu friganele si cele mai gustoase retete de mazare cu salam, mazare cu afumatura, mazare cu coasta, mazare cu galuste, mazare cu aripioare, mazare uscata cu carne, mazare cu coaste de porc, mancare de mazare, rulada cu mere cu foietaj, cozonac cu halva.Mancarica de mazare cu friganele
1 cutie mazare 1 ceapa mare 1 ardei (gras kapia gogosar la alegere) ulei carnita la alegere 2-3 linguri pasta tomate marar proaspat Pentru friganele: felii de paine ou sare ulei pt prajit
Mazare cu prosciutto cotto si mozarrella
100g prosciuto cotto;1kg mazare inghetata sau mazare verde;250g mozarrellavin alb (1 paharel)sare, piper
Chifteluţe picante
1 dovlecel1 ou2 morcovifrunze verzi de telina1 ardei iute1 capatana de usturoipiper, cimbru
Risotto cu mazare si mar verde
Pt. 4 persoane: 300 g orez 2 mere verzi 300 g de mazare congeleta sau 1 cutie mazare conserva 1 ceapa 1 cub de supa de legume 1/5 pahr vin alb,30g unt,2 linguri parmezan sare piper.
Friganele cu parmezan la Doubletta
3 - 4 felii paine toast 1 ou 2 linguri parmezan ras 1 maslina neagra 1 varf de cutit cu unt
Frigarui cu dovlecei, facute la cuptor
1 dovlecel taiat fasii subtiri, pulpa de porc taiata fasii, sare, piper (in locul dovlecelului se poate folosi o vanata)
Mancare de mazare cu tocana de legume
1 borcan mazare (sau mazare proaspata am folosit eu...din gradina proprie) 1 borcan tocana de legume facuta in casa sare,piper 2 cepe 1 lingura ulei patrunjel tocat marunt 3 ling faina
Frigarui cu porumb, cartofi si sunca
4 cartofi 4 stiuleti de porumb fiert un dovlecel 4 felu sunca taraneasca 4 crengute cimbru/rozmarin, dupa gust sare ulei
Frigarui din carne tocata
500 g carne tocata1 ou1 ceapa1 rosie1 dovlecel4-5 catei de usturoi1 felie de paine1 ardei iutecimbru, sare
Peste la gratar cu sos de lamaie
800 g peste 3 linguri ulei de masline o capatana usturoi sare piper macinat 2-3 fire busuioc verde 2-3 lamai frunze de salata pentru ornat
Mancare de mazare cu praz
1 praz200 g mazare (eu am folosit congelata)3 linguri mustarputin uleisare dupa gust
Prepelita invelita in bacon cu jeleu de mazare si cartofi
2 prepelite (200g x 2 bucati), 6 cartofi potriviti, 200 g de mazare, 2 bucati de morcovi, 2 cepe, 1 pachet gelatina, Seminte de rodie, Boabe de mazare, Sare piper, Ulei,unt, 6 felii de bacon, 2 catei de usturoi, 2 frunze de busuioc, 20 g de cascaval, Germeni de praz, Supa de pui, Vin alb 75 ml Dressing dulce-acrisor,
Mazare cu praz
o cutie 800 gr mazare 1 praz tocat marunt 1 conserva rosii decojite 2 catei usturoi piper,ienibahar,sos soia
Cotlet si muschiulet de porc cu piure de mazare pentru o portie
Pentru friptura: 165g cotlet de porc fara os, 120g muschiulet de porc, Vin cimbru ulei, Foi de dafin boabe de piper, Optional: 1-2 carnati si 1 cartof, Pentru Cartofi la cuptor: Ulei, Sare piper rozmarin boia, Usturoi, Pentru piure de mazare: 200 g de mazare, 30g unt, Smantana pentru gatit sare piper. Decor :baby morcovi, chips de cartof dulce / portocala si bobite de mazare
Mancarica de mazare
O cutie mazare 1 ceapa un morcov o lingura sos de ardei o lingura pasta de tomate 3 linguri ulei
Frigarui din mici si legume
Ingrediente:500 gr compozitie de miciardei iute (dupa gust)cimbru verdeboia dulcepraf de usturoiardei gras rosuardei gras galbenceaparosii cherrysare
Mancare de mazare cu galuste
1 borcan de mazare boabe 1ceapa 1 morcov 2oua 4 linguri de faina sare pasta de rosii sau bulion smantana.
Mazare cu pipote la cuptor
* 1 cutie de mazare, * 1/2 kg de pipote, * 1 ardei, * 1 cana apa * morcov, * pastarnac, * ceapa, * sare, * cimbru * piper alb * marar
Mazare de post
Pentru 4 portii:1 kg mazare de conserva (eu am folosit Bonduelle) sau mazare proaspata, curatatajumatate de ceasca de ulei (50 ml)2 cepe mici1 morcov marejumatate de ceasca de suc de rosii (50 ml)1 legatura de marar (eu am avut congelat de asta vara)sare, piper si busuioc dupa gust1 varf de cutit de bicarbonat
Piccata de curcan cu piure de mazare si orez
700 g carne de curcan 2 catei usturoi 1/2 gogosar 1 ceapa 1 lamaie 100 g unt 100 g faina 250 ml supa de carne 1 lingura capere 1 ceapa 1/2 lamaie patrunjel verde sare piper smantana( optional) - pentru piureul de mazare: 300 g mazare 50 g unt nucsoara sare piper
Frigănele sau pâine dată prin ou - micul dejun al copilăriei
Dacă este un mic dejun care ne aduce aminte de copilărie, cu siguranță este vorba despre frigănele. Sau pâine în ou, sau oricum doriți să le numiți. Le făceau mamele și bunicile noastre, atunci când ceream ceva dulce sau ca mic dejun, cu zahăr tos deasupra și cu o cană de ceai sau lapte. Nimic nu se compară, dimineața, cu mirosul de pâine prăjită în ou, dar mai ales cu gustul ei. Te duce instant cu gândul la copilărie, oricât de departe ai fi de casa părintească și oricât de mult timp a trecut de atunci. Gustarea noastră preferată poate fi și gustarea preferată a copiilor noștri, așa că am adaptat puțin rețeta originală și astăzi vă propunem o variantă de frigănele aromată, parfumată cu zahăr vanilat, numai bună pentru o dimineață în familie.
Sos delicios de mazare
ulei, 1 ceapa mare, 1 borcan mazare, 1 litru lapte, 1 lingura cu varf de faina, 2 – 3 linguri smantana, 1 manunchi de patrunjel, 1 manunchi marar.
M^ancare de mazare verde
Mazare verde proaspata sau congelata 400 g Apa c^at acopera bine mazarea Sare jumatate lingurita (rasa) Faina 2 linguri rase Ulei 2/4 linguri Marar 1/2 legaturi
Mazare cu carne la cuptor
2 cefe de porc 450 g mazare congelata 3 linguri de rosii in bulion o cescuta de apa sare marar o ceapa un morcov ulei pentru stropit mancarea
Ficat de pasare cu mazare
500g ficat de pasare 600g mazare congelata "Iglo" un morcov o ceapa doi ardei iuti ulei Sare si piper (dupa gust)
Sufleu de mazăre. Rețeta simplă și delicioasă
Sufleul de mazăre este o alegere excelentă pentru o masă ușoară și sănătoasă. Acest preparat aerat și ușor este plin de proteine și fibre, fiind perfect pentru orice ocazie. În plus, rețeta este simplă și rapidă, ideală pentru a impresiona familia sau prietenii.
mazare cu creveti
500 gr creveti congelati(o punga) 1 kg de mazare congelata( o punga) 3 catei de usturoi o lingurita vegeta 4 linguri de ulei
Saculeti cu piure de mazare, somon fume si rucola
Ingrediente pentru aluatul de clatite: 125 g faina alba 25 g unt topit un ou 70 ml apa minerala 30 ml lapte seminte de susan negru un praf de sare Ingrediente pentru piureul de mazare: 200 g mazare congelata 35 g unt 30 ml sm^ant^ana dulce un praf de sare putin piper rosu file de somon rucola
Sote de mazare cu menta
1/2 kg mazare, 200 g boabe de fasole verde,40 g unt; frunze de menta, parmezan,marar, sare
Vitel cu mazare verde
1 cutie mazare verde fina 500 g carne vitel 1 ceapa 1 gogosar 2 linguri pasta ardei patrunjel verde sare piper
Mancare Cu Mazare
- 2 pungi de mazare congelata - 3 legaturi de ceapa verde - 100 grame de ulei - 2 linguri de bulion - 2 linguri de delicat - o legatura de marar
Muschi de porc cu piure de mazare
365 g muschi de porc mazare smantana dulce sare piper unt
Paste cu prosciutto si mazare
Pentru 4 persoane: -350g paste fierte in apa sarata -100g prosciutto in cuburi sau felii -50g mazare -50ml smantana -patrunjel,sare,piper -un cub unt si parmezan dupa dorinta
Mancare de praz cu mazare
6 tulpini praz,250 gr mazare, 50 gr unt,sucul de la jumatate de lamaie
Supa de mazare galbena
500g mazare galbena, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 rosie, 2 catei de usturoi, 1 foaie de dafin, ciolan afumat, cimbru, oregano, rozmarin, sare, piper, ulei de masline.
Mazare cu afumatura
2 cutii mici de mazare Bonduelle pe post de afumatura am folosit coaste afumate 3 cartofi 2 morcovi 1 ceapa foi de dafin 2 linguri pasta de tomate marar ulei sare piper macinat
Tarta cu mazare, lamaie si mozzarella
Aceasta tarta poate fi un starter minunat la o petrecere cu prietenii.
Piure de mazăre - rețeta simplă gata în doar 5 minute
Acest piure de mazăre reprezintă garnitura perfectă, rapidă și sănătoasă pentru cină! Se face în mai puțin de 5 minute și poate fi servită cu pui sau cu somon la cuptor.
Tarta cu mazare si ricotta
baza: 20 g tarate de grau 36 g tarate ovaz 24 g complex de tarate grau orz secara 6 g tarate Psyllium 10 g faina integrala de orz 190 g iaurt natural 1 albus 1 lg lapte 1 praf de sare Umplutura: 255 g ricotta 170 g mazare din conserva 50 g iaurt natural 1/8 lgt sare 1/8 lgt piper Decor: 1 morcov 1 sfecla rosie mica fiarta cateva boabe de mazare
Curcan cu sampanie, mazare si piure de sfecla rosie
Friptura: 1 pulpa de curcan 2 linguri de unt piper alb frunze de patrunjel verde 1 pahar sampanie Piure de sfecla rosie: 3 sfecle rosii 2 linguri otet balsamic sare 1 lingura de unt Mazare cu unt: 300 gr mazare 1 lingura de unt sare
Garnitura de orez si mazare
* 250 g orez * 400 g mazare * 1 ceapa violeta * 3-4 linguri de ulei de masline * sare * piper * marar tocat * 500 zeama de ciuperci(din congeltor,preparata de mine)
Mazare cu carne
700 g carne de porc 1 kg mazare boabe 1 ceapa mai mare(ceapa verde) marar verde patrunjel verde pasta de ardei sare piper
Mancare de mazare cu vita
500 g mazare 100 g morcov 2 cepe 1 ardei 1 catel de usturoi 1 lingura faina 300 g carne de vita pasta de tomate sare piper ulei marar
Friganele cu mere la cuptor
5 linguri unt 2 mere mari, taiate felii 1 cup zahar brun sau alb (se poate reduce cantitatea) 2 linguri de miere 1 lingurita scortisoara 8 felii de franzela 3 oua 200 ml lapte 1 zahar vanilat varf de cutit de sare
Mazare Cu Parizer De Curcan
-parizer de curcan taiat bucatele -mazare verde -ceapa mica -ulei de masline -2 cups supa de vegetale -1-2 linguri de faina -1 cupa bulion
Mancare de mazare cu stroganoff de vitel
.750g carne stroganoff .750 g mazare .3-4 fire ceapa verde .1-2 morcovi .o lingurita de zahar .4-5 linguri de bulion .1 legatura de marar .ulei .sare,piper
Mancarica de cartofi cu ficatei si mazare
4 cepe, 2 morcovi, 1 lingura bulion, usturoi, un ardei, 500g ficatei, 10 cartofi potriviti, 400g mazare, o legatura de patrunjel proaspat, sare si piper dupa gust
Spaghetti cu praz, mazare si pesto
175 gr spaghetti 200 gr mazare din conserva scursa 1 lingura ulei de masline 250 gr praz feliat 1 lingura pesto cheddar ras pentru servit
Sos cu mazare si cimbru
1 borcan mazare verde, 500 ml bulion, 2 catei de usturoi, 3 lg pline de faina, 50 ml ulei, vegeta, piper, cimbru, boia de ardei dulce
mancarica de mazare cu cartofi si piept de pui
* 1 piept de pui * 2 cartofi * 1 punga de mazare congelata * o ceapa * 2 morcovi * sare * piper * boia dulce * marar * o lingura bulion