Tort alb cu visine

Tort alb cu visine retete: cum gatesti tort alb cu visine si cele mai gustoase retete de tort cu crema de iaurt si visine, bombite cu visine, prajitura simpla cu visine, tort cu zmeura si frisca, tort cu crema de zahar ars si mere, tort de mere intregi cu crema de zahar ars, tort de bezea cu crema de ness, tort curcubeu, tort silvia, tort winter.

Tort de ciocolata cu visine

1 blat de tort,1 plic crema de ciocolata,500 gr. visine,400 ml sirop pentru visine,1 esenta de migdale

Tort cu visine Padurea Neagra

Blat:6 oua250 g zahar200 g faina1 plic praf de copt50 g cacaoUmplutura:750 g compot de visine fara samburi,80 g zahar2 plicuri de gelatina9 linguri tuica de visine1000 g smantana dulce4 plicuri intaritor de frisca16 visine pentru ornat

Tort Marmorat De Visine

Pentru crema de visine: 400 g visine proaspete fara samburi 6 linguri zahar Pentru crema alba: 500g iaurt 200g smantana 200g zahar 4 plicuri gelatina pudra 400 ml apa 600ml frisca lichida visine fara smaburi pentru decor

Tort cu visine din compot

visine din compot150 g zahar2 pliculete zahar vanilatblat6 oua250 g zahar250 g faina1/2 scortisoara30 ml uleiun praf sareornatfriscavisine

Tort de ciocolata cu visine si fulgi de migdale

1 blat tort,2 plicuri crema ciocolata,600 gr. visine,150 gr. fulgi de migdale,300 gr. zahar

Tort Tiramisu cu visine (video)

1 pachet de piscoturi (400 gr) 1 kg de visine (fara samburi si stoarse de suc) 500 gr de suc de visine 4 oua 8-10 linguri de zahar pudra (depinde de gustul fiecaruia) 500 gr de mascarpone

Tort cu visine si crema de lamaie

1 blat de tort,2 plicuri crema de lamaie,500 gr. visine,400 ml lapte,100 gr. dropsuri de menta,100 gr. zahar,100 ml apa,1 plic zahar vanilat ( pentru sirop)1 lamaieinca o portie de sirop

Tort Scufita Rosie

Pentru aluat: 125 g unt 100 g zahar pudra 1 plic zahar vaniliat 3 oua 100 g faina 1/2 plic praf de copt 2-3 linguri Nutella 1 pahar visine din compot,fara samburi Pentru crema: 400-500 g branza dulce 150 g frisca lichida zahar vaniliat 150 g zahar pudra coaja de lamaie dupa gust Pentru decorat: 1 plic Tort -gelee rosu Dr. Oetker 1 plic Praf de frisca 150 ml suc de visine 100 ml smantana pentru frisca 8- 10 visine

Tort alb cu visine si ciocolata

Blat :250 g faina100 ml ulei100 ml lapte gras1 mana de stafideputin coniacesente3 oua mari400 g gem acrisor ( macese, zmeura, corcoduse sau prune)1 plic praf de coptPutina zeama de lamaie1 lingurita coaja de portocaleCrema ganache :200 ml smantana200 g ciocolata cu lapte si amaruie (mai multa ciocolata cu lapte pentru ca este destul de acrisor de la visine)Pentru asamblare :300 ml smantana½ kg visinezeama din compot pentru insiropat

Tort cu visine si ciocolata

Pentru blatul de tort* 8 oua * 8 linguri de zahar * 8 linguri de faina * 1 zahar vanilat * 1 praf de copt cu sofran * esenta de vaniliePentru crema de visine* 2 oua intregi * 4 linguri de zahar * 250 g visine (fara samburi) * 400 ml frisca lichida * 1 plic gelatinaPreparare crema de ciocolata* 150g ciocolata cu crema de coniac * 250g unt * 200g zahar * 3 oua * 3 linguri apa * 1ingura esenta de romPentru decor folosim* piscoturi * frisca * ciocolata rasa * lamaie verde * fructe

Tort steluta cu crema de visine si ciocolata

Blat de tort:7 oua,14 linguri zahar,4 linguri ulei,esenta de vanilie,1 /2 lingurita praf de copt,10 linguri faina.Crema de visine:1kg visine congelate,1 cana zahar,10 g praf de gelatina,esenta de vanilie.Crema de ciocolata:300 ml frisca lichida,100 g ciocolata,1 lingurita praf de gelatinaSirop:200 ml apa,4-5 linguri zahar,zeama de lamaie.Decor:frisca, stelute din ciocolata,stelute din gelatina rosie.

Tort cu mousse de visine

Blat5 oua250 g zahar10 linguri apa100 g nuca macinata1 praf de copt3 linguri cacao200 g fainaCrema300 g visine300 g frisca1 lingura gelatinaDecor1 ciocolata100 g smantana

Tort cu piscoturi, visine si frisca

1 pachet mare de piscoturi 500 ml lapte 5 galbenusuri esenta de vanilie 300 g zahar 20 g gelatin 2 linguri amidon alimentar 1 cutie compot de ananas 500 g frisca lichida 350 g visine coapte pentru decor: frunze de menta bomboane ornament frisca batuta

Tort de ciocolata cu crema de iaurt si visine

Blat:8 oua, 120 grame zahar, 80 grame faina, 20 grame amidon, 30 grame cacaoCrema:6 foi de gelatina, 400 g iaurt, 100 g zahar, 1 borcan compot de visine sau cirese, 300 ml frisca

Tort Foret noire (Tort Padurea Neagra)

Blatul cu cacao :- 4 galbenusuri; - 4 albusuri; - 100 g de zahar; - 50 g de faina; - 20 g de Ma�z�na (amidon); - 25 g de cacao de calitate; Pentru spuma de ciocolata neagra :- 225 g de ciocolata cu 60 % cacao minimum; - 80 g de lapte caldut; - 20 g de kirsch pur; - 300 g de smantana pentru frisca; - 125 g de visine din visinata sau din lichior de visine (in reteta griottines "Peureux"); Pentru insiropat blatul :- visinata sau lichior de la visine; - kirsch; Pentru decor si rubane/benzi :- 100 g ciocolata neagra; - 100 g ciocolata cu lapte; Pentru frisca :- 100 g de smantana lichida; - 50 g de zahar pudra ;

Tort politist cu crema de ciocolata si visine

10 oua,10 linguri de zahar,10 linguri faina2 plicuri crema de prajitri de ciocolata,trufe si romvisine de sezon

Tort roscovan in 5 nuante

Ingrediente:1. Blat- 150 g biscuiti- 40 g nuca de cocos rosie- 50 g visine fara samburi din compot- 150 g unt topit (in functie de tipul de biscuiti putem folosi mai mult sau mai putin)2. Crema tip diplomat- 150 ml lapte- 5 galbenusuri- 6 linguri zahar- 4 linguri zahar pudra- o fiola vanilie- o lingura amidon- o cutie mascarpone- 250 g zmeura congelata- 250 g visine fara samburi din compot- 175 g dulceata de capsuni + capsuni pentru ornat, cele mai frumoase din dulceata- 500 ml smantana pentru frisca + 200 ml pentru ornat- 2 plicuri gelatina alimentara- un plic gelatina “tort gelee”- 175 ml compot de visine- cateva linguri dulceata de trandafiri

Tort crocant cu crema de vanilie si visine

Pentru blaturi 4 albusuri de ou 450 gr zahar pudra semintele rase de la 2 pastai de vanilie Pentru crema 4 plicuri pudding de vanilie 1,2 litri lapte 50 gr zahar Pentru d'ecor visine din compot scurse bine alune sarate tocate mare

Tort cu visine de post

Pentru o forma de 18cmBlat cacao: 110g faina20g cacao1/2 lingurita bicarbonat1/4 lingurita sare50g zahar brun (sau zahar)120ml apa rece1 lingura otet50ml uleiesenta de vanilieCrema:600g tofu40g fructoza (sau 60g zahar)200ml zeama de la compotul de visine1 lingurita zeama de lamaie2 pliculete gelatina vegetala (10g)un praf de sare2 linguri uleiesenta de vanilie1 borcan mare cu compot de visine (fara samburi)

Visinata cu samburi de visine

2 kg visine, 1 kg zahar, 100 gr samburi de visine, 1 l alcool, 1 l votca

Placinta de ciocolata cu visine

Pentru aluat 200 gr unt 100 gr zahar alb 100 gr zahar brun 1 plic zahar vanilat bourbon 1 ou 150 gr iaurt 420 gr faina 50 gr pudra de cacao un praf de sare 1 plic praf de copt 1 lingurita scortisoara macinata Pentru umplutura 800 gr compot de visine (cu doar 1/2 din sirop pastrat) - sau se pot folosi visine proaspete curatate de samburi apoi fierte in apa cu zahar pana cand se face un siorp alaturi de visine 80 gr amidon alimentar 2 lingurite esenta de vanilie zahar amestecat cu scortisoara pentru presarat

Tort cu ciocolata, visine si banane (de post)

Blat 300 g faina de grau 30 g cacao neagra 110 g zahar brun 375 ml apa minerala carbogazoasa 80 ml ulei de palmier 1 lgt scortisoara pudra 2 lgt praf de copt 3 lgt esenta de vanilie (homemade) Crema: 3 banane mari zeama de la o lamaie 3 lg cu varf faina de orez expandat 150 g dulceata de visine Sirop: Amestecam 30 ml sirop de visine + 70 ml apa/ceai Glazura: 100 g ciocolata 55% cacao 2 lgt ulei de palmier 2 lgt apa 2 lgt miere de albine

Prajitura delicioasa cu visine

Pt. blat: 4 oua mai mici 50 ml ulei 5 linguri de zahar 1 praf de copt 1 plic zahar vanilat 5 linguri de faina aproximativ 50 gr visine fara samburi Pt. jeleul de visine: 300 gr visine fara samburi 2 linguri de zahar 1 plic gelatina Dr.Oetker 250 ml suc de visine Pt. decor: Frisca

Tarta cu crema de iaurt si visine

Pentru blat: 4 oua 4 linguri zahar 2 linguri apa rece 4 linguri cu varf faina 1 lingura cacao jumatate pliculet praf de copt 1 plic zahar vanilat Crema: 550 gr iaurt simplu(mai gras sau mai putin gras,dupa preferinta.eu am folosit unul cu 0,1 % grasime) 1 borcanel mic de visine fara samburi 5-6 linguri zahar pudra 1 esenta vanilie 1 plic zahar vanilat coaja rasa de lamaie 6 foi gelatina(10 gr in total au avut) Jeleu: 250 gr sirop visine(sau zeama de visine dintr-un compot) 1 plic tort jelee rosu 2 linguri rase de zahar

Tort diplomatic cu visine

Pandispan: 4 oua intregi 150g zahar 150g faina sare o jumatate teaca de vanilie unt si faina pt tapetarea tavii Pt foaia frageda si crocanta: -1 pachet de 250g foaie frageda din comert Pt crema: -250ml frsca lichida 30g zahar farin 4 oua 40g faina 500ml lapte 100g zahar o jumatate teaca de vanilie coaja de la o jumatate de lamaie Pt insiropat: Personal am folosit 30ml visinata in care am adaugat 100ml apa -pt decor am folosit visine proaspete si visine insiropate -in plus o mana de fulgi de ciocolata amara

Tort cu visine si doua feluri de ciocolata

Blat: 3 oua 6 linguri zahar 6 linguri lapte 6 linguri ulei 8 linguri faina 1 lingurita praf de copt un varf de cutit sare Crema 1: 120 gr ciocolata alba 100 ml frisca lichida neindulcita 2 linguri zahar (sau mai putin daca nu vreti foarte dulce) 2 lingurite unt Crema 2: 100 gr ciocolata de lapte 100 ml frisca lichida neindulcita 2 linguri zahar 2 lingurite unt Crema de fructe: 300 gr visine (cantarite cu samburi) 2 linguri zahar 2 lingurite amidon Pentru insiropat: 100 ml lichior de visine (sau de orice fructe rosii aromate) Pentru ornat: visine si forme de ciocolata

Sorbet de visine

300 gr zahar,400g visine,3 albusuri

Prajitura cu visine si crema de ciocolata

2 foi blat tort ( putem face un blat amandina si sa il taiem in 2 parti) 350 ml smanatana ptr frisca 200 gr ciocolata menaj 50 gr cacao 150 gr zahar 70 gr unt 1 esenta rom visine ( fara samburi) ptr finisare : 1 plic glazura duo ( de la Dr Oetker)- eu am ales-o tot din comoditate! :) bombonele decorative!

Briose cu jeleu de visine

3 oua40 g unt125 ml iaurt cu visine150 g zahar170 g faina2 lingurite praf de coptcoaja rasa de lamaiePentru jeleu:400 ml compot de visine (sau suc natural de visine)2 linguri zahar1 pachet cu praf de budinca de vanilie

Pancakes cu ciocolata si visine

300 g faina 500 ml lapte batut 50 g unt topit 3 linguri zahar 2 oua 1 lingurita praf copt 1 lingurita bicarbonat 100 g ciocolata 150 ml smantana dulce p frisca esenta rom dulceata de visine visine proaspete

Tort Diplomat a la Adriana

6 oua200g zahar20g gelatinafructe dupa preferinta (visine, ananas, piersici, fructe de padure)500ml frisca lichidapiscoturi

Melci cu visine

aluat foietaj un borcan visine fara samburi esenta de migdale ( optional) un ou 2 pachetele zahar vanilat

Strudel delicios cu visine

foaie de placintaUmplutura:1 kg visine,150 g zahar,1 lingura pesmet,2 linguri unt.

Strudel cu visine

INGREDIENTE PENTRU ALUAT STRUDEL CU VISINE 380 gr. de faina cernuta 30 ml de ulei 150 ml de apa calduta sare INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA STRUDEL CU VISINE 700 gr. de visine spalate si cu samburele scos 80 gr. de unt 100 gr. de pesmet 110 gr. de zahar un plic de zahar vanilat INGREDIENTE PENTRU ORNAT STRUDEL CU VISINE un ou 50 gr. de fulgi de migdale 2 linguri de zahar pudra

Prajitura cu visine si ciocolata

pentru blat:7 oua1 cana zahar1 cana faina2 linguri cacao1 praf copt700 gr visine4 linguri zahar ptr visinepentru sirop:150 ml apa2 plicuri capuccino cu ciocolatapentru crema:500 ml frisca lichida300 gr ciocolata neagra1 plic gelatina (8 gr)pentru jeleu:zeama de la visine1 plic gelatina(8 gr)

Gatisoare cu visine

1 aluat foietaj fara drojdii, 1 borcan de 350gr. dulceata de visine mac pentru presarat

Prajitura Scufita-Rosie

Ingrediente:3 oua, 5 linguri de zahar, 11 linguri de faina, 100 ml ulei, 200 ml lapte, 1 lingura de miere, 1 lingura de visinata, 2 linguri cu varf cu visine proapete sau din compot, fara samburi, 1 lingurita de praf de coptCrema:400 ml lapte, 1 budinca de vanilie, 1 lingura de faina, 5 linguri de zahar, 500 de grame de branza dulce grasa (eu am folosit milli, data viitoare o sa folosesc philadelphia sau oricum ceva cu textura mai fina),  250 ml frisca indulcita, 1 plic de intaritor de frisca, un compot mare de visine sau 400 grame de visine proaspete, suc din compot, 1 plic de jeleu pentru tort

Tort rapid si usor cu fructe si quark

Tort: 3 oua (puteti pune si 4 daca va plac mai multe), 4 linguri de gris, 1000 g quark, 1 pachet pudding (pentru ca am folosit zmeura, am folosit pudding de capsuni), fructe (eu am pus zmeura), o lamaie spalata bine, praf de vanilie, 150 g zahar (sau indulcitor, sau fructoza)Decoratie: 4 lingurite cacao, zahar pudra, cateva visine

Ceai cu visine

8-10 visine 2 plicuri ceai verde 1 lamaie frunze de menta 250 ml apa

Clafoutis cu visine

3 oua3 linguri de zahar3 linguri fainavanilie250 ml lapte500 g visine (din compot,scurse)

Tort cu visine si migdale

Blat: 175g faina,1 lingurita praf de copt,1 lingurita scortisoara macinata, 50g migdale macinate, 175g unt sau margarina la temp.camerei, 175g zahar, 3 oua, coaja rasa fin si suc de la o portocala.Ingrediente ptr stratul de deasupra: 900g visine fara samburi,1 00ml suc de coacaze negre, 1/2 pachet de gelatina, 225g peltea de coacaze rosii, 175 ml frisca lichida(29-35% grasime), 50g fulgi de migdale prajiti usor.

Tort de vanilie cu pudding, visine si ciocolata

Pentru aluat 1 baton de vanilie 4 oua 120 gr zahar 120 gr faina 20 gr amidon alimentar 1 lingurita praf de copt 40 gr unt sau margarina Rama topit(a) Pentru umplutura si d'ecor 1L lapte 1 plic praf de pudding de ciocolata 1 plic praf de pudding de frisca 5-6 linguri zahar 200 gr visine din compot 100 gr ciocolata topita

Tort majorat

Blat I: 5 oua, 200 g zahar, 200 ml ulei, 1/2 cana apa, 250 g faina, 1 plic praf de copt, 2 linguri cacao.Blat II: 260g faina, 170g unt la temperatura camerei, 130g zahar alb, 140 g zahar brun, 1 pachetel praf de copt, 1 pachetel zahar vanilat, 1 ou, 1galbenus, un praf de sare, 200g picaturi de ciocolataMousse de ciocolata:150g ciocolata cu lapte, 3 galbenusuri, un albus, 150g zahar, 200g smantana (frisca lichida), vanilie, 10g gelatina, visineMousse de lamaie: 1/2l frisca lichida, 5 galbenusuri, 3 albusuri, 300g zahar pudra, 1 ceasca si 1/2 de suc de lamaie filtrat (cesti de cafea), 2linguri rase de coaja de lamaie, 12g gelatinaMousse de vin alb: 3oua, 3 lingurite de zahar, 3 linguri de amidon, 1 1/2 pahar de vin alb, 1/2 pahar de apa, 12g gelatina, coaja de lamaie

Visine cu zahar si frisca naturala (preparate de sotul meu)

visine proaspete sau congelate zahar dupa gust un pliculet de zahar vanilat esenta de visine dupa gust frisca naturala

Coltunasi cu visine si sos

3 oua, 100 ml apa, 300-350 g faina, un praf de sare, 1 kg visine, 1 cana zahar, 50 g unt, smantana.

Tort rapid cu mere

4-5 mere fara cotor 1 cana faina 4 oua 4 linguri zahar un praf sare un varf cutit praf copt dulceata de visine miez de nuca frisca (optional pentru invelit)

Tarta de visine cu budinca de vanilie

un pachet de aluat de placinta, un plic de budinca de vanilie (sau de frisca ce va place), 500 ml de lapte 150 g de zahar pentru budinca, 150 g de zahar ptr visine, o cana de visine fara samburi, gris

Tort mascota cu biscuiti

200 g unt, 4 buc. oua, 200 g zahar, 50 g cacao, 20 g esenta rom, 100 g nuci, 125 g stafide, 400 g biscuiti vanilati, 200 ml cafea, 1 pumn visine din visinata

Tort Padurea Neagra cu visine si ciocolata

Pentru blatul tip "madeleine": 50g unt (nesarat) 1 ou mare 30g miere 60g faina "000" 30g zahar pudra 1 lingurita (5g) praf copt 1 varf de cutit sare 15ml lapte (1-2 linguri) Pentru blatul de cacao, fara faina: 65g ciocolata neagra 7 galbenuse(140g) 5 albuse (150g) 130g zahar tos 1 lingura (5g) cacaoPentru jeleul de visine: 200 gr visine proaspete sau congelate 1 lingura zahar 4 gr gelatinaPentru umplutura de visine: 300 gr visine proaspete sau congelate 1 lingura rasa amidon 2-3 linguri zahar (dupa gust)Pentru ganache: 150 ml frisca 150 g ciocolata amaruie 1 varf de cutit sare 30g unt (nesarat) Pentru crema kirsch (sau de nevoie visinata ) 8 gr gelatina 5 galbenusuri (100g)90g zahar tos250ml lapte220ml frisca20ml kirsch (visinata)Pentru spuma de ciocolata:4 galbenusuri (80g)180g zahar tos 100ml lapte200g ciocolata amaruie un varf de cutit sare 200ml frisca

Mere invelite in foietaj cu sos de vin alb

Pentru 6 portii:6 mere potrivite250 g foi de placinta100 g stafide aurii100 g visine uscate100 g merisoare uscate100 g dulceata de afine100 g zahar brun100 g unt50 g nuci2 galbenusuri de ou1 lingurita de scortisoaraPentru sosul de vin alb aveti nevoie de:3 galbenusuri de ou75 g zahar pudra5 linguri de vin alb demidulce