Bombele cu biscuiți și cacao, umplute cu vișine și tăvălite prin nucă de cocos sunt delicioase și potrivite pentru orice ocazie.
Astăzi vă propunem o rețetă de desert ușor, delicios și pe placul tuturor. O alternativă la salamul de biscuiți, care se face din aceleași ingrediente. Bombele cu biscuiți și cacao, umplute cu vișine și tăvălite prin nucă de cocos sunt delicioase și potrivite pentru orice ocazie.
Dacă nu vor gusta și copii din bomboane, le puteți prepara cu vișine din vișinată. Aroma ușor înțepătoare de alcool se combină perfect cu textura cremoasă a bomboanelor.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 750 g biscuiți Petite Beurre
- 100 g unt
- 40 g cacao
- 2 lingurițe esență de rom
- 50 g nucă de cocos
- vișine din dulceață sau din vișinată
Sirop:
- 100 g zahăr
- 200 ml apă
Mod de preparare
Puneți apa cu zahărul într-un vas pe foc. După ce au fiert 2 minute, dați la o parte de pe foc și adăugați untul, zahărul vanilat și esența.Mărunțiți biscuiții într-o pungă, cu ajutorul unui sucitor, sau la robotul de bucătărie. Puneți cacaoa peste biscuiți și amestecați. Turnați siropul de unt și zahăr, care s-a răcit între timp.
Amestecați totul până când obțineți o pastă care se poate modela cu mâna. În funcție de ingrediente, s-ar putea să mai fie nevoie să îngroșați compoziția cu câțiva biscuiți sau să o subțiați cu câteva linguri de sirop.
Formați bile din compoziție, cu ajutorul unei linguri. Faceți o gaură în mijloc, unde veți pune vișina. Modelați bomboana sub formă de bilă, cu mâna umezită. Presărați nucă de cocos din belșug peste bomboane.