Unturi

Unt de nuci - beneficii, tipuri, rețete & utilizări

Descoperă beneficiile untului de nuci pentru sănătate, tipurile populare și cum să îl folosești în rețete delicioase. Află cum să faci unt de nuci acasă și să-l integrezi în alimentația zilnică!

Unt de fistic

Unturile vegetale sunt delicioase și nemaipomenite pentru sănătate, atunci când sunt incluse în alimentație. Să ne gândim numai la untul de cocos, untul de cacao sau untul de arahide. Astăzi vă propunem o alternativă la clasicul unt de arahide. De data aceasta este vorba despre un unt de fistic, delicios, aromat și ușor de preparat. Este adevărat că fisticul are un preț mai piperat, dar merită să încercați această rețetă.  Untul de fistic poate fi savurat cu pâine prăjită, cu biscuiți, croissante sau în orice combinație vă place. 

Unt aromat cu verdețuri. Secretul pentru fripturi și legume delicioase

Untul aromat cu verdețuri este foarte ușor de făcut. Practic, iei unt normal și îi adaugi verdețuri proaspete, usturoi și, dacă vrei, coajă sau suc de lămâie. Se amestecă bine și gata! Îl poți folosi pe pâine prăjită, pe carne fierbinte sau peste legume coapte. Este o soluție rapidă și simplă care dă un gust proaspăt și delicios mâncărurilor tale. Se face în doar câteva minute și îl poți păstra la frigider pentru a-l avea mereu la îndemână.

Unt cu portocale - o alternativă aromată la untul clasic

Untul cu portocale este o rețetă simplă, dar surprinzător de gustoasă. Nu este foarte cunoscut, dar odată ce îl încerci, sigur îl vei face din nou. Este perfect pentru micul dejun, dar și pentru deserturi sau chiar preparate mai sofisticate. Îl poți întinde pe pâine prăjită, îl poți adăuga în clătite sau chiar folosi ca un ingredient special pentru prăjituri.