Vegetarianismul este un stil de viață care nu se potrivește oricui. Este nevoie de multă convingere și ambiție, de motive întemeiate care să te facă să renunți la carne, definitiv sau temporar. Fiecare are rațiuni personale pentru care alege acest stil de viață, fie că este vorba despre sănătate, slăbit sau mila față de animale.

Nu încercăm să convingem pe nimeni de nimic, fiecare alege ce este mai potrivit pentru el. Ca orice stil de viață, vegetarianismul are avantaje și dezavantaje. Dacă te-ai gândit să renunți la carne, dar nu ai curaj încă, sau dacă nu ți-a trecut niciodată prin minte să fii vegetarian, iată 10 avantaje ale acestui stil de viață:

Scade riscul de boli cardio-vasculare

Atunci când renunți la carne, automat elimini din alimentație grăsimile saturate și colesterolul. S-a dovedit că vegetarienii prezintă un risc mai scăzut de a suferi de boli de inimă decât cei care consumă carne.

Crește speranța de viață

Carnea și grăsimile din carne pot ajunge să înfunde arterele și slăbesc sistemul imunitar. Cercetătorii sunt de părere că cei care renunță la carne și devin vegetarieni au șanse să trăiască mai mult cu câțiva ani.

Salvezi animalele

Mulți vegetarieni renunță la carne din motive etice. Se spune că dacă nu ai mânca un câine, de ce ai mânca porc, vacă sau pui? E un punct de vedere de unde să pleci, nu?

Protejezi mediul

Cercetările recente au ajuns la concluzia că în următorii ani, resursele de carne ale planetei nu vor mai fi suficiente cât să hrănească toată populația.

Slăbești câteva kilograme

Un studiu derulat pe cinci ani și publicat în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics a arătat că vegetarienii au un indice al masei corporale mai mic decât cei care mănâncă carne.

Descoperi legume și fructe despre care nici nu știai

Mulți vegetarieni au declarat că atunci când au trecut de la o alimentație bazată pe carne la una vegetariană, au avut surpriza să descopere legume, fructe și cereale foarte gustoase, despre care nici nu știau că există.

Scade presiunea sângelui

Mai știi ce spuneam la început despre bolile cardio-vasculare? Vegetarienii și veganii au mai rar probleme cu tensiunea arterială decât cei care au carne în alimentație.

O piele mai sănătoasă

Vegetarianismul este una dintre cele mai benefice diete pentru pielea ta. Să mănânci în fiecare zi fructe și legume proaspete, semințe, cereale înseamnă o sursă imensă de antioxidanți pentru organism. Aceștia neutralizează radicalii liberi, care sunt responsabili pentru apariția ridurilor, petelor de pigmentare și altor semne ale îmbătrânirii pielii. Să nu mai vorbim despre acnee!

Devii mai fericit

Chiar dacă pare greu de crezut, o dietă bogată în fructe și legume este un boost natural de bună-dispoziție.

Scapi de problemele digestive

Consumul de carne, mai ales în exces, poate duce la probleme digestive, balonare, constipație și tranzit intestinal greu. Atunci când renunți la carne, automat mănânci mai multe fibre, datorită legumelor și cerealelor, ceea ce ajută digestia.