Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Iata ce spun expertii cu privire la cateva conceptii gresite despre alimente.

Cand vine vorba de un stil de viata sanatos, internetul abunda de informatii, insa nu toate sunt corecte, mai ales ca cele mai multe dintre ele nu provin de la persoane cu studii in domeniu.

Carnea este cea mai buna sursa de proteine

"Cincisprezece pana la 20% din dieta sanatoasa ar trebui sa fie compusa din proteine", spune Bryce Edwards de la Melbourne's Transformer, un restaurant care se concentreaza pe preparate vegetale. Proteina respectiva nu trebuie sa provina din carne.

Dieta vegetariana si vegana echilibrata au fost confirmate de catre Academia de Nutritie si Dietetica din SUA ca fiind adecvate din punct de vedere nutritional.

Sursele de proteine ​​vegetale includ fasole, leguminoase, oua, iaurt, nuci si quinoa.

Este scump sa mananci sanatos

Daca iti vei umple caruciorul cu fructe de padure acai, pudra matcha, polen si spirulina, atunci contul tau bancar ar putea avea de suferit. "Cand oamenii decid sa manance sanatos, ei cred ca trebuie sa consume goji, ulei de nuca de cocos si seminte de chia provenite din locuri exotice", spune Clare Collins, profesor de nutritie si dietetica la Universitatea din Newcastle.

"Oamenii cred ca alimentatia sanatoasa costa o multime de bani si se intorc la mancare."

Peste o treime dintr-o dieta obisnuita provine de la alimente precum carnea procesata, dulciuri, inghetata, biscuitii si prajituri.

Collins declara ca angajamentul incepe cu consumul mai mic de alimente ultra-procesate. "Cumparati mai putine alimente care au o gramada de nume sau numere chimice in ele", spune ea.

"Acestea sunt alimente dau energie, dar sunt sarace in nutrienti."

Consumul de alimente de sezon este cel mai ieftin mod de a manca sanatos.

Organismul are nevoie de detoxifiere

Corpul are propriile organe de detoxifiere. Atata timp cat functioneaza ficatul si rinichii lucreaza, corpul face tot posibilul pentru a se detoxifica. Cel mai bun mod de a-l stimula este sa consumi mai multe fructe, legume si cereale integrale.

Rontaitul este bun

Mancam prea des si acest lucru afecteaza senzatia de foame si saturatia la mese. Va recomand sa serviti doar o gustare daca va este cu adevarat foame si aveti mai mult de doua ore pana la masa.

Daca nu poti astepta, alege ceva simplu ca o mana de nuci sau un castron de fructe de padure si iaurt natural stropit cu seminte de chia.

Fast food-ul este rau pentru tine

Nu este nimic nou. Cel mai bun tip de fast-food este pe baza de legume, sezonier si delicios. Poti pune peste un avocado zdrobit, lamaie proaspata, castraveti tocati, coriandru si rosii cubulete pe biscuiti din cereale expandate.