În încercarea de a slăbi, ajungem de multe ori să apelăm la soluții extreme, la diete drastice și la exerciții istovitoare, fără să luăm în considerare lucrurile mărunte care sunt prietenii sau, dimpotrivă, dușmanii siluetei.

Lucrurile mărunte, aparent nesemnificative ne ajută să fim sănătoși, să avem un metabolism care funcționează la cote maxime și să ne facem o rutină alimentară și de antrenament.

Jillian Michaels, un adevărat fitness guru cunoscut în toată lumea, a dat 7 ponturi pentru o siluetă mult dorită. Gesturi care fac diferența, dacă ținem cont de ele și le includem în rutina zilnică.

Nu sări peste micul dejun!

Oricât de banală pare recomandare, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Asigură-te că iei în fiecare zi un mic dejun sănătos și consistent, format din proteine, carbohidrați sănătoși și grăsimi bune. Îți va da energie pe tot parcursul zilei și te va împiedica să dai iama în dulciuri sau alimente nesănătoase în a doua parte a zilei.

Consumă cafea cu moderație

Cafeaua de calitate, băută responsabil (nu mai mult de două cești pe zi) are o mulțime de beneficii: îmbunătățește sistemul nervos, te ferește de două tipuri de diabet, scade riscul de cancer pancreatic și crește nivelul de energie. Atenție, e vorba despre cafeaua neagră, simplă, nu cafeaua cu lapte, zahăr și topping-uri dulci.

Vitamine și micronutrienți

Nu neglijați suplimentele alimentare care fac organismul să funcționeze la parametrii optimi. Michaels recomandă suplimente pe bază de Omega-3 și colagen, precum și probiotice. Acestea au un rol important și în menținerea greutății și slăbirea eficientă.

Hidratare

Cel mai bun mod de a începe o zi este să beți un pahar de apă. Organismul are nevoie de hidratare după atâtea ore de somn, iar un pahar de apă băut dimineața, pe stomacul gol, accelerează metabolismul.

Fă sport dimineața

Dacă ai timp, fă mișcare în prima parte a zilei.Antrenamentul făcut dimineața îți dă energie pentru tot restul zilei și te ajută să slăbești eficient. În acest fel, dacă ai un program bine stabilit, îți vei crea o rutină și îți va fi mai ușor să faci sport constant.

Planifică-ți mesele

Gândește-te de dimineața ce vei mânca pe parcursul zilei. Ia-ți la pachet gustări sau prânzul, pentru a evita să mănânci prostii pe parcursul zilei. Fructele, nucile și semințele, iaurtul pot fi alegeri sănătoase, dacă le ai la îndemână. Astfel, eviți să mănânci ce găsești când ți se face foame, pentru că de cele mai multe ori soluțiile de avarie nu sunt tocmai sănătoase și prietene cu silueta.

Fii motivat!

Găsește-ți o sursă de motivație, care să îți dea putere să mergi mai departe. Poate fi muzică, pot fi imagini din reviste sau de pe internet sau citate care te inspiră sau scurte ședințe de meditație. Te vor ajuta să nu te abați de la scopul tău și să nu te oprești până nu atingi target-ul pe care ți l-ai propus.