Ciocolata, cel mai iubit și mai dulce desert, are o istorie de câteva sute de ani. Există câteva lucruri pe care probabil nu le știai despre desertul tău preferat, așa că ne-am gândit să ți le spunem. De exemplu, știai că ciocolata produce o plăcere incredibilă, comparabilă cu plăcerea sexuală?
Ia-ți o ciocolată să o savurezi în timp ce citești. Și stai liniștit, nu îngrașă atât de tare pe cât crezi!
Ciocolata este mai bună decât sexul
Un studiu realizat în 2007 a analizat activitatea cerebrală și cardiacă a mai multor cupluri, în timp ce se sărutau și în timp ce mâncau ciocolată. Surprinzător sau nu, consumul de ciocolată a provocat o stare de satisfacție de durată și intensitate mai mare decât sărutul.
Ciocolata, băutură afrodisiacă
Cei care au cultivat pentru prima dată arbori de cacao, au făcut o băutură din boabele de cacao coapte. A devenit o băutură ceremonială și apoi a fost folosită ca afrodisiac pentru câteva sute de ani.
Europenilor nu le-a plăcut ciocolata
În secolul al 17-lea, când ciocolata a fost adusă în Europa, a fost considerată prea amară pentru gusturile oamenilor. A început să fie servită în cafenele, ca alternativă la cafea și ceai, dar fără prea mare succes. Mult mai târziu oamenii au început să se obișnuiască cu gustul și chiar să le placă.
Olandezii au creat ciocolata pe care o știm astăzi
În 1828, o companie olandeză a inventat o presă care să macine foarte fin boabele de cacao. Acela a fost primul pas spre bomboanele și tabletele fine de ciocolată pe care le știm astăzi.
Totuși, ciocolata cu lapte este invenția elvețienilor, iar prima tabletă de ciocolată a fost creată în Marea Britanie.
Ciocolata albă nu e ciocolată
Și dintr-un motiv foarte simplu: nu conține cacao sau sirop de cacao. Conține în schimb ingrediente derivate din cacao, cum ar fi unt de cacao.
Cacaoa, folosită ca monedă
Civilizațiile aztece prețuiau boabele de cacao atât de mult încât le-au transformat în monedă de schimb. Și încă una foarte valoroasă la vremea respectivă.
Ciocolata ajută la slăbit
Studiile arată că dacă mănânci ciocolată cu 20 de minute înainte de masă și la cinci minute după, pofta de mâncare scade cu 50%. Este vorba despre ciocolata neagră, cu 70% cacao, care are și efectul că inhibă pofta de dulce.